Budeme potrebovať:
Pstruhy ... l kus na jednu osobu ....
maslo
citróny
petržlenová vňať (v tomto období z mrazáku)
soľ
provensálske korenie
timián
cesnak
olej na vymazanie pekáča
Pstruhy som najskôr dôkladne umyla a ešte dôkladnejšie vysušila papierovou utierkou. Potom som ho nasolila zvonku i z vnútra. Do brušnej dutiny som vložila kúsky masla, nakrájaný citrón a veľa petržlenovej vňate. Rybky som vložila do pekáča, ktorého dno som pofŕkala olejom. Po vrchu som ich posypala provensálskym korenim a čerstvým timiánom, obložila cesnakom. Šúpaním sa nezaťažujte .... stačí prekrojiť na polovicu. Nepodliate a neprikryté upečieme v rúre 190 stupňov, asi 30 minút.
Podávame s opekanými zemiakmi, výborný je pokvapkaný výpekom a citrónovou šťavou. Upečený cesnak stačí vylúpnuť zo šupky .... je to pochúťka.
Prajem Vám dobrú chuť ... :)
Voní až ke mě do kuchyně, skvělý recept mňam mňam :-)
OdpovedaťOdstrániťSoni ... ďakujem za návštevu i milé slovká ... :)
OdstrániťMňam, to by som sa veru nedala 2 x núkať :-)
OdpovedaťOdstrániťMňam už sa dopekajú pstrúžiky podľa tohoto super receptu, za ktorý Vám ďakujem :) :)
OdpovedaťOdstrániťVynikajuce, super recept. Dakujem.
OdpovedaťOdstrániťVeľmi šikovná tá Laura. Myslím, že aj inteligentná a príjemná. Podobný recept som si vymyslel aj ja pre zmenu v príprave pstruha a bol vynikajúci. Teraz zisťujem, že je v podstate podobný ako Váš. Prajem veľa šťastia.
OdpovedaťOdstrániťvyborne chutilo vsetkym a robim iba z tohoto receptu dakujem :)
OdpovedaťOdstrániťSuper recept, uz som raz podla neho robil a nastastie si ho aj ulozil, takze mozem zas. Vdaka ����
OdpovedaťOdstrániťAj ja už pečiem a teším sa na ňu,
OdpovedaťOdstrániťAj ja teraz peciem dvoch .
OdpovedaťOdstrániťUž sa nad tým pracuje super recept
OdpovedaťOdstrániťS malými úpravami receptu podľa našich chutí som ho pripravil. Petržlenová vňať veľmi dobrý nápad a aj chuť. Spravil som jedného aj podľa tvojich ingrediencií a bol fakt dobrý len my sme zvyknuty na echt korenia k ribam a tohlavne rasca a paprika. No tvoj recept hodnotíme 9 z 10. Ďakujeme Andy a Bius
OdpovedaťOdstrániťVdaka za skvely recept. Mali sme slavnostny nedelny obedik:)))
OdpovedaťOdstrániťco su v tom pekaci tie dva kusy - jablko? o tom tam nikto nic nepise
OdpovedaťOdstrániťdakujem
Veľmi dobrý recept,ale ja som pridala ešte korenie na ryby a bolo to super.Dávam 10 bodov.
OdpovedaťOdstrániťPráve idem robiť 2rybkypodla vášho receptu, sú zdravé a nikomu to neuškodí mňam mňam 🙂🍽️
OdpovedaťOdstrániť😋Veľmi fajný a pritom tak ľahký recept,akurát pre single domácnosť.Ďakujem pekne 🌸
OdpovedaťOdstrániť