piatok 11. mája 2018

Reďkovková pomazánka

Reďkovka je výborná jarná zeleninka, ktorej je teraz naozaj dostatok ...    Zvyčajne ju chrumkám len tak ... umytú, nakrájanú, najlepšie keď mám plnú misku ...  Dnes som z nej urobila pomazánku ...  je veľmi dobrá, svieža a zdravá  ...  tak prečo ju neskúsiť ?    :)


Budeme potrebovať :

2 balenia syru cottage
1  balenie pomazánkového masla
100 g  tavenéko syra
jarnú cibuľku
veľký zväzok reďkovky
soľ,  mleté čierne korenie

Reďkovku nakrájame na drobné kocky, cibuľku na tenké koliečka. Použijeme aj zelenú časť ... tú sme volali že cvíby ...  :)))   Všetko potom dôkladne vymiešame v miske a dáme na hodinku odpočinúť do chladu ...

No a potom už len natierame na chlebík, čerstvé pečivo a pochutnávame si ...

Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥

6 komentárov:

  1. Prima kombinace mám ráda cotage i ředkvičky.Manžel včera uvařil ředkvičkovou polévku- moc jsme si pochutnali.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ředkvičková pomazánka je fajn, člověk může použít, co má doma, já dělám s lučinou.
    Krásně nazdobené a nafocené.
    Doufám, že nemoc už je za horama.
    Krásné májové dny, Ilona

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Laury, taky takovou dělávám. Já ředkvičky jen tak samotné nemusím, to u nás obstarává muž. Doufám, že už je ti lépe a budeš si moci víkend náležitě užít.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne si to naservírovala, škoda to toho zahryznuť!
    Ja tiež mám rada takéto - čo dom dá :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mám ráda takové pomazánky. Ředkvičky mohu též samotné.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lauri, vypadá to moc dobře. Já jsem pomazánková, díky za skvělou inspiraci. Tavené sýry sice už téměř dvacet let nejím, ale věřím, že to bude chutnat a držet pohromadě i bez nich .-) Měj se krásně A.

    OdpovedaťOdstrániť