streda 14. novembra 2018

Šalát z červenej kapusty

V úvode sa chcem poďakovať za vaše milé komentáre ku včerajšiemu príspevku ...   ♥

Dnes som urobila výborný šalát z kapusty, tento krát červenej ...  Vedeli ste, že červená kapusta obsahuje až dvakrát toľko vitamínu C ako citrón? Alebo, že podporuje tvorbu červených krviniek?
Má ešte veľa benefitov pre ktoré sa naozaj oplatí zaradiť ju do jedálneho lístka.  Najlepšie v surovom stave,   napríklad v podobe veľmi chutného čalátu.


Budeme potrebovať :

červenú kapustu
viazaničku jarnej cibuľky
2-3  červené jablká
veľkú hrsť vlašských orechov
120 g  syru s modrou plesňou  (Niva)
30 ml  olivového oleja
vínny ocot podľa chuti
1  PL  medu
2  PL  majonézy
dijonskú horčicu


Do misy najemno nakrájame červenú kapustu, jarnú cibuľku, jablká.
Na zálievku ušľaháme olivový olej, vínny ocot, med, majonézu a horčicu. Vylejeme na nakrájanú zeleninu,  posypeme nasekanými vlašskými orechami,  na vrch rozmrvíme plesňový syr.
Všetko  opatrne premiešame a necháme odpočívať v chlade, aby sa chute prepojili.
Podávame ako ľahkú večeru s opečenou bagetou, alebo aj ako prílohu k pečenému mäsu na obed.

Ak si šalát urobíte, prajem dobrú chuť ...  vaša Laura ♥

4 komentáre:

  1. Lauri,
    šalátik vyzerá výborne, rada ho vyskúšam neskôr, teraz po operáciách nemôžem hrýzť nič tvrdé a kapustu tiež :-(
    Ale chystám sa na ten môj cviklový z varenej cvikly...
    Pekný večer, pá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Laury, dělám doma podobný salát. A když nemám červené zelí, dělám ho klidně i z bílého. Nejlépe mladého :) Máme ho všichni moc rádi.
    Měj se moc hezky, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Občas podobný salát z červeného zelí taky dělám. Zelí máme rádi na všelijaké způsoby.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Laury, díky za tip. Já dělávám salát z bílého zelí, protože můj muž ho miluje. Tak zkusím tento. Měj pěkný den.

    OdpovedaťOdstrániť