A svieža chuť citrónovej polevy je proste mňam ...
Budeme potrebovať :
3 vajcia
150 g kryštálového cukru
100 ml oleja
150 g polohrubej múky
150 g strúhanej mrkvy
100 g strúhaného kokosu
kôru s celého citróna
1 PL citrónovej šťavy
1 prášok do pečiva
hrsť hrozienok
na polevu:
šťava z 1 citróna
150 g práškového cukru
Najskôr na jemno nastrúhame mrkvu. Ušľaháme celé vajíčka s kryštálovým cukrom do hustej bledej peny, k vajciam pridáme ostatné suroviny a dobre premiešame.
Dáme do okrúhlej formy (môže byť aj tortová), predtým ju ale treba vymastiť a vysypať hrubou múkou.
Upečieme 180 stupňov, 25 - 30 minút.
Medzitým pripravíme polevu, zmiešame preosiaty práškový cukor s sitrónovou šťavou a šľaháme spolu aspoň 3 minúty. Ak je poleva veľmi riedka, pridáme cukor ...
Po upečení necháme korpus trochu vychladnúť a polejeme polevou. Krájame celkom vychladnuté.
Prajem vám dobrú chuť ... :)
Pozdravujem a ďakujem za vašu chviľku ...
vaša Laura ♥
No mňam, dala bych si hned!
OdpovedaťOdstrániťKrásný den.
Mrkváč je môj obľúbený, ja zvyknem dávať na vrch mascarpone. Pekný deň prajem.
OdpovedaťOdstrániťLaury, vypadá moc dobře. Měj krásné dny.
OdpovedaťOdstrániťMrkvový robieva náš Jurko, naučil sa v Amerike od pani, ku ktorej chodieval počas roku na každé sviatky. Už som ho robila podľa neho aj ja, bez polevy.
OdpovedaťOdstrániťLaurinky, nastáva náš najobľúbenejší čas, predvianočný, tak ti prajem, nech ho prežiješ presne tak, ako to máš rada!
Pá
Mrkváček má nádhernou barvu, Lauro. Určitě i skvěle chutná. Tyhle rychlé moučníky mám ráda.
OdpovedaťOdstrániťHezké dny
Jindra