... nič zvláštne sa totiž nedialo ... Alebo, žeby predsa ? Volili sme si starostov, primátorov a celý ansámbel okolo toho ... Odvolila som hneď ráno, na výber som mala dve mená. Jedno z nich mi nič nehovorilo, druhé bolo meno súčastného starostu, mladého, celkom šikovného ... Tak nebolo o čom rozmýšľať ...
Na obed som urobila šošovicový prívarok ... Dala som si záväzok, že strukoviny sa budú na našom stole objavovať častejšie ... Prospievajú nášmu zdraviu a sú chutné.
V menšom množstve vody som uvarila šošovicu naraz so zemiakmi, soľou a bobkovým listom. Keď to bolo uvarené, zahustila som jedným veľkým nastrúhaným zemiakom a zjemnila kúskom masla ... Prívarok som ochutila cesnakom. Volské oko opekám z oboch strán ... máme skúsenosť so salmonelózou, tak som už opatrná. Ešte čerstvý chlebík sme mali k tomu.
Nechala som ešte pár koreňov strapcových rajčín. Stále červenejú pri tomto slnečnom počasí, a sú výborné, sladké ... Rastliny som si vypestovala z plodov kúpených v obchode ... Vytlačila som semienka rovno do pôdy v kvetináči a ono to vyrástlo ... :)))
Ďakujem vám za nakuknutie a prajem peknú nedeľu ...
vaša Laura ♥
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Lauri, chodím si sem rozšiřovat své znalosti slovenštiny, třeba strukoviny neznám ;)
OdpovedaťOdstrániťJinak volské oko opékám taky z obou stran, i mě to více chutná.
Krásnou neděli.
Ilona
Laury, čočku dělávám taky jen trochu jinak. Volské oko mám ráda trochu tekoucí, ale chápu tvoji zkušenost. Měj pěknou neděli.
OdpovedaťOdstrániťČočka je má oblíbená :-) :-) I.
OdpovedaťOdstrániťČočku miluju! A volské oko s maličko nedodělaným žloutkem. Ale salmonela, to není o co stát, to chápu....
OdpovedaťOdstrániťLaury, měj krásný večer. Petra