utorok, 4. októbra 2016

Viedenské rezy

Ak máte chuť na ľahký, svieži, nie veľmi sladký zákusok, upečte si tieto viedenské rezy ...   V našej rodine majú vždy veľký úspech ... Nie je to zložité pečenie, zvládnu to aj začiatočníčky ...   :)


Budeme potrebovať :

4 vajcia
250 g  kryštálového cukru
125 ml  oleja
125 ml  vody
300 g  polohrubej múky
1 prášok do pečiva

pomarančový krém:
1 liter pomarančového džúsu
2 zlaté klasy
2-3 PL  kryštálového cukru

šľahačkový krém:
2   práškové šľahačky
2  stužovače
1  nátierkové maslo
2  kyslé smotany (2x200g)

na vrch:  dlhé piškóty
2 dl džúsu
0,5 dl  rumu
čokoláda

Najskôr upečieme piškótu:  Ušľaháme bielka na sneh, postupne zašľahávame cukor a po jednom žĺtka. Do zmesi potom ručne zašľaháme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.  Na vymastenom a hr.múkou vysypanom plechu upečieme piškótu. Necháme ju  vychladnúť.

Medzi tým si uvaríme puding z litra džúsu a zlatých klasov.  Trochu prisladíme a necháme mierne  vychladúť za stáleho miešania najlepšie vo vodnom kúpeli ... Hotový, mierne vychladnutý puding vylejeme na piškótu. Dáme stuhnúť do chladničky  aspoň na hodinku.
Podľa návodu ušľaháme práškovú šľahačku so stužovačom.  Zvlášť zmiešame kyslú smotanu s nátierkovým maslom a zmes pridáme k šľahačke. Dobre premiešame a navrstvíme na koláč.
Na vrch ukladáme piškóty, ktoré sme najskôr namočili v džúse s rumom ... Nakoniec pofŕkame roztopenou čokoládou a dáme dobre vychladiť .. Najlepšie do druhého dňa ...
Prajem vám dobrú chuť a pekné októbrové dni ... :)


Vaša Laura  ♥


10 komentárov:

  1. Taky je dělávám...Jsou výtečné....Ilča

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ilka ... ďakujem za návštevu a koment ...
      maj pekný deň ... L.

      Odstrániť
  2. No tééda,to musí být mňamina ;-) .Určitě zkusím.Děkuji moc za inspiraci a přeju sladké podzimní dny.H

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka, teší ma, že som inšpirovala ... Tiež prajem príjemnú jeseň ... pa L.

      Odstrániť
  3. Ďakujem za inšpiráciu, rada vyskúšam, len budem musiež múku nahradiť bezlepkovou :-(
    Pekný deň,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka kľudne aj s bezlepkovou ... určite sa ti koláčik vydarí ...
      Maj sa dobre, pa L.

      Odstrániť
  4. Lauri, to vyzerá luxusne! Mňam......
    A prečo šľahačka má byť prášková, je v niečom lepšia ako čerstvá?
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na zákusky túto práškovú používam radšej ... lepšie drží, dobre do tuha sa vyšľahá a nemusím sa báť, že z nej urobím maslo ... Inak chuťovo rozdiel necítim ... Ale môže sa kľudne použiť aj klasická šľahačka ...

      Odstrániť
  5. Lauro, to vypadá ňam ňam... hned bych si dala
    papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka ... dakujem, bol naozaj dobry, sviezi ... a zjedol sa cely ... :))))
      tiez by som si teraz dala ku kave ... pa pa L.

      Odstrániť