Dnes som urobila výborný šalát z kapusty, tento krát červenej ... Vedeli ste, že červená kapusta obsahuje až dvakrát toľko vitamínu C ako citrón? Alebo, že podporuje tvorbu červených krviniek?
Má ešte veľa benefitov pre ktoré sa naozaj oplatí zaradiť ju do jedálneho lístka. Najlepšie v surovom stave, napríklad v podobe veľmi chutného čalátu.
Budeme potrebovať :
červenú kapustu
viazaničku jarnej cibuľky
2-3 červené jablká
veľkú hrsť vlašských orechov
120 g syru s modrou plesňou (Niva)
30 ml olivového oleja
vínny ocot podľa chuti
1 PL medu
2 PL majonézy
dijonskú horčicu
Do misy najemno nakrájame červenú kapustu, jarnú cibuľku, jablká.
Na zálievku ušľaháme olivový olej, vínny ocot, med, majonézu a horčicu. Vylejeme na nakrájanú zeleninu, posypeme nasekanými vlašskými orechami, na vrch rozmrvíme plesňový syr.
Všetko opatrne premiešame a necháme odpočívať v chlade, aby sa chute prepojili.
Podávame ako ľahkú večeru s opečenou bagetou, alebo aj ako prílohu k pečenému mäsu na obed.
Ak si šalát urobíte, prajem dobrú chuť ... vaša Laura ♥
Lauri,
OdpovedaťOdstrániťšalátik vyzerá výborne, rada ho vyskúšam neskôr, teraz po operáciách nemôžem hrýzť nič tvrdé a kapustu tiež :-(
Ale chystám sa na ten môj cviklový z varenej cvikly...
Pekný večer, pá
Laury, dělám doma podobný salát. A když nemám červené zelí, dělám ho klidně i z bílého. Nejlépe mladého :) Máme ho všichni moc rádi.
OdpovedaťOdstrániťMěj se moc hezky, Petra
Občas podobný salát z červeného zelí taky dělám. Zelí máme rádi na všelijaké způsoby.
OdpovedaťOdstrániťHezký den!
Hanka
Laury, díky za tip. Já dělávám salát z bílého zelí, protože můj muž ho miluje. Tak zkusím tento. Měj pěkný den.
OdpovedaťOdstrániť