pondelok, 16. septembra 2013

Slonie žrádlo

Chutný šalátik na ľahkú večeru ...
Netuším, prečo slonie ...  :))))


Budeme potrebovať :

300g  šunky
4 ks  vajcia uvarené na tvrdo
4 ks  kyslé uhorky
1 ks  veľká cibuľa
3 PL  oleja
3 PL  kečupu alebo pretlaku
3 PL  horčice
1,5 PL  sojovej omáčky
1,5 PL  worčesterskej omáčky
soľ, korenie, chili
podľa chuti majonézu

Olej, kečup, horčicu, sojovú a worčesterskú omáčmáčku povaríme asi 2 minúty spolu s korením a soľou. Necháme vychladnúť.

Medzitým si nakrájame na kocočky šunku, vajcia, uhorky, cibuľu, môžeme pridať aj kukuricu, čerstvé rajčiny, tvrdý syr ... Zmiešame s nálevom, pridáme majonézu (nemusí byť) a dáme do chladničky .


4 komentáre:

  1. Už som veľa krát čítala tento recept, ale ako si si som sa k nemu nemala, tak ho teraz urobím podľa teba pri najbližšej príležitosti, lebo tvoje recepty mám veľmi rada Lauri.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Evka, ďakujem ... :)
    treba skúsiť a popustiť uzdu fantázii ... prajem ti pekný deň ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prvý krát sa tento šalát podával v 70. rokoch na brnenskom výstavišti v rámci nejakého veľtrhu. Kedže ho vyrobili pre návštevníkov v obrovskom množtve, dali mu názov "Slonie žrádlo". Pôvodný recept je trochu iný, ale od tej doby si ho každý trochu upravoval, vylepšoval, takže koluje vo viac verziách. S pozdravom M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za návštevu a poučný komentár ... :)
      prajem pekný deň ... L.

      Odstrániť