štvrtok, 12. septembra 2013

Horniacka krkovička

Tento recept mám už dávno ... viem, že bol z akéhosi časopisu a chutil celej rodine ... je pre tých, čo nemajú problém s cholesterolom a hmotnosťou ... ale veď ...  raz za čas ... :))))


 Budeme potrebovať :

1,5 kg   bravčovej krkovičky
6 ks      väčšej cibule
6  strúčkov cesnaku
0,5 kg  domácej údenej klobásky
horčicu
razcu
soľ
mleté čierne korenie
pivo na podlievamie

Mäso nakrájame na rezne, neklepať !, posolíme a pokoreníme.





Potrieme horčicou a poukladáme ošúpanú a na koliečka nakrájanú pikantnú údenú klobásu.




Posypeme nakrájaným cesnakom a cibuľou.




Na vrch ešte rozsypeme razcu a grilovacie korenie. Podlejeme pivom, zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov.




Pečieme 1 -1,5 hod. a posledných 20 minút odokryté. Podľa potreby dolievame pivo. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkou. Ale chutilo nám aj s tarhoňou ... :)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára