streda, 11. septembra 2013

Nátierka z ricotty

Veľa ľudí sa ma pýta, čo robím zo srvátkového syra ricotta.  Ten získavam ako vedľajčí produkt pri výrobe mojich tvrdých syrov ...  Takže ... ricotta je vhodná ako základ na rôzne pomazánky, nátierky pretože má neutrálnu chuť ... Kreatívni kuchári používajú Ricottu na prípravu rôznych omáčok na mäso a cestoviny. Ďalej napríklad pre prípravu dezertov z ovocia.  Ricottu môžeme rozdrobiť na špagety, mäso i horúce pečené zemiaky. Výsledný pokrm je zdravejší, ako pri použití obyčajných alebo tučných syrov.


Budeme potrebovať

200g  srvátkový syr ricotta
2PL   kyslá smotana
2KL  med
1PL  vínny ocot
nastrúhaná malá cibuľa 
soľ
štipku ml. čierneho korenia

no a postup ?   :)   všetko zmiešame a ručne vyšľaháme ...
potom už len natrieť na čerstvý chlebík alebo opečenú bagetu

prajem dobrú chuť  :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára