štvrtok, 22. augusta 2013

Kysnutý bryndzovník

Keď ho upečiete na grilovačku, určite sa minie ako prvý ... mám vyskúšané ... :)


Budeme potrebovať :

300 g  múka polohrubá
1 ks  vajce
1 - 1,5 dl  mlieka
0,5 lyžičky  cukor do kvásku
25 g  kvasníc
50 g  masla
soľ

plnka :

250 g  zemiaky uvarené v šupke
250 g   bryndze
1 kelimok  kyslej smotany
1 cibuľa
1 ks  vajce
štipka soli
 veľa kôpru


Do múky pridáme vykysnutý kvások, vajce, roztopené vlažné maslo alebo olej, soľ a len toľko mlieka, aby cesto bolo dosť husté. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Každá gazdinka má ten svoj najsprávnejší recept na kysnuté cesto ... tak ho kľudne použite.

Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpame a nstrúhame ich na jemnom strúhadle. Pridáme bryndzu, kyslú smotanu, vajce, soľ a vymiešame plnku.

Väčší plech dobre vymastíme palmarínom alebo iným tukom, vykysnuté cesto vyklopíme na plech a rukou poroztláčame po celom plechu. (tuk je podmienka, aby sa cesto dobre dalo rozťahovať a nevracalo sa späť ... keby sa plech vymastil olejom, cesto sa vracia ... šmýka sa späť). Natrieme plnku a posypeme nakrájaným kôprom a cibuľou nakrájanou na koliečka. Ak máte červenú cibuľu, použite ju, je to potom pekné aj farebne ... :) Upečieme vo vyhriatej rúre.

4 komentáre:

  1. wow, máš to tu veľmi pekné, blogovanie ti už ide na jedničku, nech sa darí! :-) A bryndzovník je aj u nás obľúbený, lákavý recept a nádherné foto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ywett ... ďakujem za pochvalu, podporu a návštevu môjho blogu ... si zaltá ... pozdravujem ... :)

    OdpovedaťOdstrániť