pondelok, 26. augusta 2013

Domáca paštéta

Veľmi jednoduchý recept na veľmi dobrú pomazánku ...  :)



Budeme potrebovať:

800 g   kuracích pečienok
300 g   masla
1 ks     cibuľa
5 strúčkov cesnaku
1 KL   lístočky timiánu
4 PL    bieleho vína
4 PL    smotany na šľahanie
korenie 4 farieb
ml. čierne korenie
soľ

Kuracie pečienky umyjeme, očistíme a nakrájame.






Vo veľkej panvici rozpustíme 2 - 3 polievkové lyžice masla a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu.





Medzitým si oberieme lístočky z vetvičky timiánu.






Pridáme pečienky  a restujeme ich za občasného premiešania ... Keď nám zhnednú, pridáme  timiánové lístky, v mažiari roztlačené korenie, prelisovaný cesnak,  po chvíli podlejeme vínom a dusíme, kým sa nám nevyparí všetka  šťava.  Nakoniec pridáme smotanu a odložíme z plameňa. 



Ešte teplý, nie veľmi horúci obsah panvice posolíme a preložíme do mixéra spolu s čerstvou petržlenovou vňaťou a zmes začneme pomaly mixovať.


 
Postupne po kúskoch zašľahávame maslo  ...  každý kúsok vždy, až sa predošlý celkom vstrebe.  Tento pomer masla a pečienok dáva zmesi chuťovo vydatnú a po zatuhnutí pevnú paštétu.Nebojte sa pre zlepšenie chuti zvýšiť množstvo masla  (až na 500-600g).  Po rozmixovaní bude zmes veľmi riedka, ale všetko sa spraví po zatuhnutí v chladničke.





Naplníme poháriky, zalejeme rozpusteným maslom.





Dáme stuhnúť do chladničky.



Hotovo  :)  mňamka je na svete ....



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára