pondelok, 19. augusta 2013

Jednoduchá bublanina

Táto sa vám vždy vydarí ... na  www.varecha.sk má veľký úspech a dobré referencie  :)




Budeme potrebovať :

6 ks   vajcia
300 g  práškový cukor
300 g  polohrubá múka
1 ks  vanilkový cukor
1 ks  prášok do pečiva
1 dl  olej
1 dl  voda
veľa ľubovoľného ovocia


Oddelíme žĺtka od bielok, šľaháme ich (tie žĺtka) s preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny - ide to trochu ťažko, preto počas šľahania pomaly prilievam olej, potom vlažnú vodu.

Z bielok ušľaháme tuhý sneh, pridáme ho k žĺtkovej mase, prisypeme polohrubú múku spolu s práškom do pečiva a zľahka zamiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Cesto hojne posypeme drobným ovocím či už čerstvým alebo z mrazničky, alebo z kompótu. Pečieme pri 200 stup.C až kým nechytí peknú farbu.

Moja mamka ma naučila, že koláč je upečený, keď sa oddeľuje od okraja plechu Nemusíte ani špáradlo pichať :).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára