Tak toto sú teraz moje každodenné raňajky ... Bruschettu mám veľmi rada a nikdy sa mi nezunuje ... Pripraviť ju, je veľmi jednoduché. Múdra Wikipédia vraví, že Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú
paradajky, bazalka, cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15.
storočia, pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako
raňajky alebo predjedlo.
Receptov je veľa ... ale ja som chcela pravý taliansky ... Tak som si našla recept podľa Riddiho . Itala v kuchyni. Je úplne jednoduchý a budeme potrebovať : (množstvá podľa vášho uváženia)
Hrianky
cesnak na hrianky
rajčiny
olivový olej extra virgin
čerstvú bazalku
soľ, mleté čierne korenie
Rajčiny nakrájame na štvrťky a zbavíme je semienok. Dužinu nakrájame na
kocočky
a v míse premiešame s olivovým olejom. Bazalku natrháme na
malé kúsky
a pridáme k rajčinám, dochutíme soľou a mletým korením.
Urobíme hrianky, najlepšie v hriankovači, alebo v rúre, potrieme cesnakom a namažeme
rajčinovou zmesou, zakápneme olivovým olejom. Bruschettu môžeme ozdobiť i
hoblinkami parmazánu alebo olivami.
Kúzlo bruschetty spočíva v jednoduchosti a kvalite použitých surovín. Tak, nech chutí aj vám ...
Zdraví vaša Laura ♥
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Krásná snídaně! Já teď jogurt s ostružinama ze zahrádky.
OdpovedaťOdstrániťHezký den ;)
No, Ilonka ... teraz je už neskoro zaželať ti dobrú chuť ... hi hi ... Ale poželám ti k zajtrajším raňajkám ... Nech ti chutia ... Jogurt s ostružinami je tiež dobrý ... :) maj sa fajn ... L.
OdstrániťNěco podobného si občas taky dělám :-). Mimo jiné jsem se poučila,že hrianka je po našem topinka.
OdpovedaťOdstrániťHezký pátek!
Hanka
Vidíš Hanka, stále nás vie niečo prekvapiť ... :) Prajem pekný víkend ... L.
OdstrániťLaury, něco podobného dělám už léta, ale ne k snídani. Snídat jsem se pořád nenaučila :-) Měj se krásně.
OdpovedaťOdstrániťJa raňajkujem viac menej zo zvyku ... Nebývam ráno hladná ... ale snažím sa robiť si ľahké raňajky ... Marti, pekný víkend prajem ... L.
OdstrániťLauro, děláš mi chutě. Vypadá to moc dobře a je to jednoduché, někdy vyzkouším.
OdpovedaťOdstrániťHezké fotky. Pa D.
Daška budem rada ... Môžeš urobiť aj ajo pohostenie pre návštevu ... určite bude chutiť .. :)
OdstrániťMaj sa fajn ... L.
Lauri, díky za připomenutí tohoto skvělého letního jídla.
OdpovedaťOdstrániťDostaly mě Hrianky😆,už kvůli nim to musím zase po roce zkusit.Jsem zvědavá, jestli budou chutnat i ty moje na topince😉
Určite budú chutné aj tvoje ... :) Prajem ti všetko dobré ... L.
OdstrániťTomuto som sa už aj ja venovala, lebo som si v Mníchove kúpila takú sušenú, ktorá sa pripraví len premiešaním s olivovým olejom. Celkom mi to chutí, ale tvoja je čerstvá a tým na sto pro neporovnateľne lepšia. Vyskúšam, lenže z kupovaných paradajok :-(
OdpovedaťOdstrániťPá
Dani, určite z čerstvých rajčín bude bruschetta lepšia ... Keď už budeš kupovať, tak slovenské paradajky ... najviac mi chutia strapcové ... pevné, sladké ... Pozdravujem ... L.
Odstrániť