štvrtok 26. júla 2018

207/365 Bruschetta

Tak toto sú teraz moje každodenné raňajky ...  Bruschettu mám veľmi rada a nikdy sa mi nezunuje ... Pripraviť ju, je veľmi jednoduché.   Múdra Wikipédia vraví, že Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka, cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia, pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo.

 Receptov je veľa ... ale ja som chcela pravý taliansky ...  Tak som si našla recept podľa Riddiho . Itala v kuchyni.  Je úplne jednoduchý a budeme potrebovať :  (množstvá podľa vášho uváženia)

Hrianky
cesnak na hrianky
rajčiny 
olivový olej extra virgin
čerstvú bazalku
soľ, mleté čierne korenie



Rajčiny nakrájame na štvrťky a zbavíme je semienok. Dužinu nakrájame na kocočky 
a v míse premiešame s olivovým olejom. Bazalku natrháme na malé kúsky 
a pridáme k rajčinám, dochutíme soľou a mletým korením.
Urobíme hrianky,  najlepšie v hriankovači, alebo v rúre, potrieme cesnakom a namažeme rajčinovou zmesou,  zakápneme  olivovým olejom. Bruschettu môžeme ozdobiť i hoblinkami parmazánu alebo olivami. 



 Kúzlo bruschetty spočíva v jednoduchosti a kvalite použitých surovín.  Tak, nech chutí aj vám ...
Zdraví  vaša Laura ♥
 

12 komentárov:

  1. Krásná snídaně! Já teď jogurt s ostružinama ze zahrádky.
    Hezký den ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, Ilonka ... teraz je už neskoro zaželať ti dobrú chuť ... hi hi ... Ale poželám ti k zajtrajším raňajkám ... Nech ti chutia ... Jogurt s ostružinami je tiež dobrý ... :) maj sa fajn ... L.

      Odstrániť
  2. Něco podobného si občas taky dělám :-). Mimo jiné jsem se poučila,že hrianka je po našem topinka.
    Hezký pátek!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš Hanka, stále nás vie niečo prekvapiť ... :) Prajem pekný víkend ... L.

      Odstrániť
  3. Laury, něco podobného dělám už léta, ale ne k snídani. Snídat jsem se pořád nenaučila :-) Měj se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja raňajkujem viac menej zo zvyku ... Nebývam ráno hladná ... ale snažím sa robiť si ľahké raňajky ... Marti, pekný víkend prajem ... L.

      Odstrániť
  4. Lauro, děláš mi chutě. Vypadá to moc dobře a je to jednoduché, někdy vyzkouším.
    Hezké fotky. Pa D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Daška budem rada ... Môžeš urobiť aj ajo pohostenie pre návštevu ... určite bude chutiť .. :)
      Maj sa fajn ... L.

      Odstrániť
  5. Lauri, díky za připomenutí tohoto skvělého letního jídla.
    Dostaly mě Hrianky😆,už kvůli nim to musím zase po roce zkusit.Jsem zvědavá, jestli budou chutnat i ty moje na topince😉

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite budú chutné aj tvoje ... :) Prajem ti všetko dobré ... L.

      Odstrániť
  6. Tomuto som sa už aj ja venovala, lebo som si v Mníchove kúpila takú sušenú, ktorá sa pripraví len premiešaním s olivovým olejom. Celkom mi to chutí, ale tvoja je čerstvá a tým na sto pro neporovnateľne lepšia. Vyskúšam, lenže z kupovaných paradajok :-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dani, určite z čerstvých rajčín bude bruschetta lepšia ... Keď už budeš kupovať, tak slovenské paradajky ... najviac mi chutia strapcové ... pevné, sladké ... Pozdravujem ... L.

      Odstrániť