sobota 15. septembra 2018

Pečené rajčiny

Konečne som ich dnes upiekla ...   paradajky ...  Chute na tento skvelý a jednoduchý recept  mi narobila  vyzobaná slunečnice  a  potom som si našla podrobnejší postup na blogu  Kateřiny Winterové  mne známej z Herbáře, programu ČT myslím ...
Teda, musím uznať, že rajčinky takto pripravené sú vynikajúce ... a po uležaní budú určite ešte lepšie.


Rajčiny som prekrojila na polovice, uložila na plech, osolila som ich, posypala timiánom a dala do rúry  na 180 stupňov, piekla som ich 45 minút.
Medzi tým som očistila cesnak, prelisovala ho a zmiešala so soľou.  Po vychladnutí som  rajčinky potrela cesnakovou pastou, reznou stranou som ich spojila k sebe a na husto uložila do pohára.  Nakoniec som ich zaliala slnečnicovým olejom.   A dala do chladničky ... Z jedného väčšieho plechu som naplnila tri trojdecové poháriky.
Ak dozrejú ďalšie rajčiny, určite túto mňamku ešte urobím ...
Majte sa pekne, pozdravuje vaša Laura ♥

9 komentárov:

  1. Laury, já už jsem je i vyzkoušela, ale to sis asi všimla a jsou výborné. Měj pěknou neděli.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, chutia skvelo ... Marti, tiež prajem príjemné slnečné dni ... L.

      Odstrániť
  2. Lauri,
    zaujímavý recept, nepoznám.
    Maj sa pekne, pá
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka ... treba vyskúšať, určite ťa výsledok milo prekvapí ... pozdravujem ... L.

      Odstrániť
  3. To musim zkusit :-)
    A jak dlouho vydrzi v lednici?
    xx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Radka, píšu dva - tri týždne ... u nás sa určite dovtedy zjedia. Ale zdá sa mi, že niekde som čítala, že sa dajú aj zasterilizovať ... musím ešte pohľadať ... maj sa dobre ... L.

      Odstrániť
  4. To je dobrý nápad jak zpracovat tu obrovskou letošní úrodu rajčat. Já je oloupané nacpala do sklenic a sterilovala. Takže i v zimě budou domácí rajčata třeba na rajčatovou polévku k dispozici. Tento způsob se mi také moc líbí, musí to být dobrota, Lauro.
    Henrieta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež spracovala rajčiny na viac spôsobov, ale tento sa mi páči najviac ... Henrieta, maj sa dobre ... L.

      Odstrániť
  5. Výborná pochúťka, poznám recept a mám ho aj vyskúšaný... tie tvoje fotky sú vždy perfektné. Ahoj

    OdpovedaťOdstrániť