pondelok 24. septembra 2018

Aglio olio

Najskôr sa chcem poďakovať za  vaše komentáre v minulom príspevku ...  Vidím, že naša jablonka nie je ojedinelá a pobláznených stromov je viac.  :)))  Tohoročné počasie je hrozné ... na ráno už hlásili prízemný mráz ...  :(

A teraz už k dnešnému príspevku ...
Najjednoduchšie a najlepšie špagety na svete ...  ste rovnakého názoru ?   :)
Robím ich dosť často.  Dôležité je ale použiť kvalitné suroviny ...    Špagety vyrobené v Taliansku (verte že rozdiel je značný).  parmazán, alebo aspoň grana padano ...  a dobrý olivový olej ...


Na  štyroch až piatich lyžiciach olivového oleja opatrne osmažím na drobno nasekaný cesnak a na koliečka nakrájanú chili papričku.  Cesnak osmahnem do chrumkava ... pozor, aby  veľmi nezhnedol, lebo bude horký.  Do tohoto  základu vložím uvarené špagety al dente, priamo z hrnca , neprepláchnuté !!!  Dobre premiešam a na tanieri posypem strúhaným parmazánom ...   hotovo ...


A skvelé, ľahké jedlo je do polhodinky na stole ... aj s čistením, krájaním a varením ...  :)

Prajem všetkým krásne dni ...  vaša Laura ♥

4 komentáre:

  1. Mám ráda taková jídla. I manžel je neodmítá. Jen špagety on rád nemá. Ne, že by měl něco proti chuti, ale prý se mu špatně jí :-). Ale když už je na talíři má, tak se s tím popere :-).
    Počasí je opravdu zvláštní, takový skok z tepla do zimy.
    Klidný den!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lauri, takové recepty jsou fajn. Rychlé a chutné. A v jednoduchosti je prostě krása. Díky za další receptík, ukládám si ho.
    Měj pohodové dny, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauri,
    milujem tieto špagety, ale moji chlapi nemajú radi pálivé :-) Ale keď je manželík na služobke, hneď ich varím..
    Pekné jesenné dni prajem, pá
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Laury, milujeme špagety a dělávám je dost často. Měj se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť