streda 22. apríla 2015

Špagety s pestom a kuracími prsami

Taký krásny deň bol dnes ... ani sa mi nechcelo ísť k hrncom ...  potom som si však uvedomila, že ak nenavarím niečo na obed vyhladneme a neskôr pojeme jedno cez druhé ... čo rýchlo nájdeme v chladničke ...  Tak radšej som sa pobrala ... Našťastie mám zásobu  pesta z medvedieho cesnaku (recept uvádzam  TU ... ) rýchlo som uvarila špagety a ľahký obed bol na stole ...


Pre 2 osoby budeme potrebovať :

1  väčšie kuracie prso
strednú cibuľu
trochu slnečnicového oleja
150 g  suchých špagier alebo iných cestovín
2  PL  pesta
parmazán na posypanie

Na oleji osmahneme  na mesiačiky nakrájanú cibuľu, potom pridáme na kocky nakrájané mäsko a poopekáme ho.  medzi tým si uvaríme špagety.

Uvarené špagety pridáme k mäsu,  zamiešame 2 poriadne lyžice pesta a dobre premiešame. Podľa potreby pridáme trochu vody v ktorej sa varili špagety.


Na tanieri posypeme parmazánom, alebo iným tvrdým syrom ... a podávame ...


Prajem dobrú chuť ...

Niečo na záver :
pesto nemusíte urobiť len z medvedieho cesnaku ...  výborné je aj z bazalky, alebo z petržlenovej vňate či koriandru, alebo z rukoly ... Dobré je pripravené zo sušených rajčín, robila som aj z kôpru ...   Dôležité sú orechy, olej a syr ... 

10 komentárov:

  1. Mám rada takéto rýchle recepty, zatiaľ som špagety s pestom nerobila, ale určite tvoj recept vyskúšam. Tie orechy si pridávala ku kôprovému pestu?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka ... orechy idú do každého pesta ... základom je príslušná bylina (bazalka, medvedí cesnak, špenát, kúpor, pažítka ....... ) potom oriešky, parmazán ... potom už len umixovať a pridať citronovú šťavu podľa chuti ...
      pekný deň .... L.

      Odstrániť
    2. Ďakujem Lauri za odpoveď. Stále sa učím. Doteraz som vždy špagety robila s rajčinovými omáčkami, preto chcem vyskúšať niečo nové. Ja som taká lenivá kuchárka, mám rada rýchle a jednoduché jedlá, ale pravdaže nech sú aj dobré. A u teba som už toho veru našla! Svedomito budem sledovať tvoj blog, veľmi sa mi páči. P.S. Kúpor je kôpor? ;)

      Odstrániť
    3. :)))) samozrejme ... :) píšem po pamäti a písmenko sa šmyklo ... :)))
      inak ... ďakujem za priazeň ... :) budem sa snažiť nesklamať ... ahoj ... :) L.

      Odstrániť
    4. Jasné :) Len mi napadlo, či tak nehovoríte kôpru, lebo viem, že v okolí Topoľčian povedia kôpru aj koper.

      Odstrániť
  2. Lauri, máš ty pravdu, človek by bol najradšej celý čas vonku. Variť sa mi tiež nechce, ale treba. :) Dík za skvelý typ. Krásny deň. Dana :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka ... ďakujem za slovká ... pozdravujem a uži si aj dnešný, ukazuje sa že slnečný deň .... Paa L.

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Ajka ... aj nám chutilo ... rýchlo hotové a dobré ...
      maj pekný deň pa pa .... L.

      Odstrániť
  4. Takto sa varí v talianskej kuchyni a vidím, že sa to pomaly udomácňuje aj u nás. Špagety aj iné cestoviny potom nie sú také suché, tiež tam používajú pesto. Ja som skúšala na brokolici a syrovú omáčku. Ďakujem za recept. Píšem už nad ránom, nemôžem spať, tak sa mi už ozýva žalúdok.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť