pondelok, 27. apríla 2015

Holandská omáčka

Omáčka sa chuťovo hodí najviac k varenej alebo dusenej zelenine ( napríklad špargľa, brokolica...), ale aj ku grilovanému mäsu, patrí do receptu vajce Benedikt (recept uverejním neskôr).
Mala som pred ňou rešpekt, ale nie je to nič zložité ... Len treba skúsiť ...


Budeme potrebovať :  na 3-4 porcie

3 žĺtka
1  PL  vínneho octu
100 g  masla
soľ, korenie
citrónová šťava

Žĺtka a vínny ocot šľaháme nad parou do hustej peny. Dávame pozor, aby sa žĺtky neuvarili ...
Potom misku dáme z parného kúpela stranou a pomaličky zašľahávame rozpustené maslo.
Nakoniec osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou.  Hotová omáčka má mať správnu hustotu, má byť vláčna a lesklá.
Ihneď podávame ...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára