Práve je sezóna špargle ... čo tak si z nej dačo ukuchtiť ...
Zo zdravotného hľadiska má špargľa hneď niekoľko pozitív. Pri problémoch
s močovými cestami a obličkami je jednou z hlavných voľne dostupných
potravín, ktorá dokáže korigovať nepriaznivý stav. Taktiež je dôležitá v
prevencii pred nádorovými ochoreniami. Špargľa má vysoký obsah vlákniny, vitamínov, kyseliny listovej, železa, draslíka, stopových prvkov. Je veľmi vhodnou potravinou pri chudnutí.
Pre 3 osoby budeme potrebovať :
zväzok bielej špargle
Holandskú omáčku
kuracie kúsky (prsný alebo stehenný rezeň)
zemiaky ako prílohu
Špargľu najskôr očistíme ... škrabkou od hlavičiek smerom dolu, potom odrežeme asi 1 cm zo spodnej časti a uvaríme ju v osolenej vode ... trvá to asi 10 min.
Kuracie kúsky osolíme, okoreníme a z každej strany opražíme.
Uvaríme zemiaky a pripravíme holandskú omáčku .
A to je všetko ... Môžeme servírovať ... :)
Prajem vám dobrú chuť. :)
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Och, mňam, mňam!!!
OdpovedaťOdstrániťTak to vôbec nevarím. Som len podpriemerná starodávna kuchárka, bez lásky k vareniu :-(((
Ale keby som mala niekoho, čo by mi toto servíroval, pochutila by som si !
Pá
Danka ... nerob zo seba starodávnu kuchárku ... veď dnes sa starodávne ani nedááá ... :)))) videla som tvojich pár receptov a vyzerali veľmi dobre ... k tvojej láske k vareniu sa vyjadrovať nebudem, to cítiš sama ... však ? :))) Ja sama som sa k špargli dostala cez syna ... Jedával to práve s holandskou omáčkou keď robil v Nemecku ... a potom doma mi začal kupovať špargľu, zachutila mi a sem - tam si ju uvaríme ... Maj sa pekne ... L.
OdstrániťLaura, varíš perfektne. Jedlo je naservírované, ako od skvelého šéfkuchára. Špargľu nemusím, nejak som jej neprišla na chuť, ani brokolici. Určite vyskúšam holandskú omáčku, navnadila si ma.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Emili ... ďakujem za pochvalu ... vieš, keď to už sem dávam, snažím sa aby jedlo aj vyzeralo ... Niekedy sa zadarí viac, inokedy menej ... Ale aj tak mám stále čo vylepšovať ... a to je dobre, človeka to posúva ďalej ... Prajem ti pekný deň ... L:
OdstrániťJedlo vyzerá veľmi dobre, páči sa mi nenáročnosť receptu. Holandskú omáčku som robila prvýkrát niekedy v zime. Znovu si mi je pripomenula, tak asi prišiel na ňu čas. Teba by som veru v mojej kuchyni uvítala... ;)
OdpovedaťOdstrániťJa som túto omáčku robila prvý krát ... trochu som sa bála, ako to dopadne, ale dopadlo to fajn ... Omáčka bola presne ako má byť ...
OdstrániťJanka ... šak občas môžem do tvojej kuchyne nakuknúť ... :)))
pozdravujem L.
Lauri, dnes som zrovna robila špargľu. Prvý krát som mala tú zelenú. Bola super. Určite vyskúšam aj tvoj recept. Len mám rešpekt pred surovými žĺtkami, tak možno dám inú omáčku. :) Maj sa krásne. Dana :):):)
OdpovedaťOdstrániťDani ... tie žĺtka ... myslím, že nie sú úplne surové ... nad parou sa šľahajú dosť dlho ... ale ani uvarené celkom nie sú ... :)))) toto je vraj teplá majonéza ... Ale chápem a nejdem ťa prehovárať ... urob z bešamelu ... aj to bude fajn ...
Odstrániťps: ešte mám pripravený jeden recept a ten bude zo zelenej špargle ...
Danka, prajem pekný zajtrajší dník ... :) L.