streda 9. januára 2019

Snežíííí

Aj k nám už prišla pravá, nefalšovaná zima s kopou snehu ... Snežiť začalo včera dopoludnia, sneh bol krásny, suchý, drobný ... prašan.   Situácia v doprave  bola zlá, neodhrnuté cesty narobili vodičom nemálo problémov.   Aj preto sme sa radšej zdržiavali doma ... Večer som to už nevydržala, zobrala do rúk foťak a šla som von ... aspoň pred dom, bola už skoro polnoc.


Sneženie pod lampami je veľmi pôsobivé ... všade bolo neskutočné ticho, pokoj, až na pár výnimiek  žiadne autá.   Hlavná cesta zasnežená, ale odhrnutá.  Vianočné osvetlenie stále rozsvietené ...

... aj adventný veniec stále svieti ...  Je najvyšší čas ho zramovať ... myslím si ...
naša ulica ...
Nebola som vonku dlho, ale aj tak bol foťák biely, celý zasnežený ... a ja tiež ...   Padalo celú noc a ráno som namerala 30 cm nového snehu.  Hodinku, ešte pred raňajkami som si zacvičila s lopatou, aby sme sa dostali z domu.  Užívala som si bielu krásu navôkol ... 

Bavilo ma pozorovať Filipa ...  Odvážne sa pustil po odhrnutom chodníku,  na moje prekvapenie pokračoval aj ďalej. Zo snehu mu vytŕčala len hlava a vztýčený chvost.  :)  Príroda dostala prednosť pred pohodlím jeho kutľochu.  :)))

pozdravuje  vaša Laura ♥



10 komentárov:

  1. Ahoj Lauri, včera jsem šla spát a všude bláto, dnes jsem vstala a všude bílo 😊 I u nás už máme konečně zimu. Je to krásné, viď 😊
    Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taky je u nás bílo, uvidíme na jak dlouho. Krásně to máte i u vás zachumelené.
    Hezký den, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Laury, to je nádhera! Jen u nás furt nic. Z nebe padá jen déšť. Měj pěkný den.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. U nás je nad nulou, postupně sníh odtává.
    Taky miluju to ticho, když nasněží. Ta atmosféra mi na Vánoce chybí, tak aspoň teď.
    Hezký den.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lauro, u nás také nasněžilo. Dnes jsem cestovala do Telče a cestou bylo nádherně, místy přímo pohádkově.
    Hezké dny. D.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A je to asi už na celom SK :-)
    U nás veľké kopy aj vo dvore, odhŕňame pre auto.
    Tak si to uži a narob krásne fotky, ako tieto :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. No vida, u nás na severu Ústí na Labem, sněží vydatně už několik dní, ale sníh se vůbec nedrží. Ale díky tomu máme konečně v řece vodu a dostatek i v přírodě. Máme konečně po půl roce zalito !!!
    Užívejte si tu romantiku, my jen závidíme.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Zareagujem takto naraz ... Ďakujem vám za milé slovká a správy zimnom počasí tam od vás ... Vzdialenosti medzi našimi bydliskami nie sú až také veľké, i keď mnohé žijete v inom štáte ... a januárové počasie je také rozdielne ... Aj z vašich blogov som sa dozvedela, že stačí prejsť niekoľko kilometrov za mesto a daždivé, blatisté peklo sa zmení na zasneženú rozprávku ... Užívajte si zimných dní, nech je vonku akokoľvek, vždy si nájdite chvíľu na prechádzku po čerstvom vzduchu. Majte sa faaaaajn ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vskutku zasněžená krása. V Praze sněží, fouká o závod, ale předpověď hlásá oteplení, tak bude po bílém nadělení, což je škoda.
    Lauro, krásný večer. Eli

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zasnežená Praha musí byť prekrásna ... Eli, pozdravujem ... L.

      Odstrániť