Aspoň jedno jablko denne a ostaneš zdravá ... to mi prízvukovala moja starká ...
S jablkom sme sa stretli už v rajskej záhrade Adama a Evy, bolo pri objavení gravitácie, či pri otrávení Snehulienky ... Sprevádza nás celým našim životom ... Už ako bábätku mi mamka pripravovala jablkové pyré na sklenenom strúhadle, tak isto som to robila ja mojim deťom ...
Odjakživa je v našich končinách najprirodzenejšou zásobárňou vitamínov a iných, veľmi prospešných látok.
Kyseliny v jablku sú veľmi príjemné pre naše trávenie, pretože dezinfikujú črevá.
Vďaka draslíku nám dokáže spoľahlivo fungovať nervová sústava aj srdce.
Pektín obsiahnutý v jablku nám znižuje cholesterol a upravuje peristaltiku čriev.
Jablko tiež pomáha pri pálení záhy a žalúdočných vredoch .
Pomáha tiež k udržiavaniu čistých zubov.
A preto, nezabúdajme na jablká ... naše telo sa vám za to určite odvďačí ...
s pozdravením ... vaša Laura ♥
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Mám ráda téměř veškeré ovoce, ale jablko vede. A hned po něm hruška :-).
OdpovedaťOdstrániťHezkou neděli, Lauro!
Hanka
Hrušky mám tiež rada ... ale jablká vedú ... ako u teba ... Hanka, maj sa dobre ... L.
OdstrániťLauri,
OdpovedaťOdstrániťjablká máme radi a všetko sedí až na to posledné, podľa výskumov zuby ani náhodou nečistia a po ich zjedení máme počkať s čistením zubov min. 30 minút...
Pekný nedeľný večer Ti prajem, pá
A.
Aďka, myslím, že to nie je myslené tak, že zubnú pastu možno nahradiť jablkami ... veď kyseliny obsiahnuté v jablku určite pôsobia aj na sklovinu ... ale na odstránenie zvyškov jedla počas dňa možno jablko použiť ... Pozdravujem L.
OdstrániťTo by som musela byť zdraváááááá, zjem ich denne aj dve-tri :-)
OdpovedaťOdstrániťAle súhlasím so starkou, u nás je to pre nás asi to najlepšie ovocie!
Pá
Veru ... v našich končinách najprirodzenejšie ovocie ... nemali by na to zabúdať dnešné maminy a dávať deťom namiesto množstva exotického ovocia radšej jablko. Dani, maj sa dobre ... príjemný nový týždeň ... L.
Odstrániť