Má 36 ... upiekla som mu tortu ...
Na korpus budeme potrebovať :
8 vajec
350 g kryštálového cukru
1 dl oleja
1 dl vody
350 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
2 PL kakaa
Na krém
1 liter mlieka
2 zlaté klasy
2 PL hladkej múky
2 žĺtka
250 g masla (alebo Hery)
200 g práškového cukru
zavárané višne
džem
rum
poleva, recept TU
Korpus som piekla v dvoch tortovým formách. Obvyklým spôsobom som zamiešala piškótové cesto, rozdelila som ho na polovice, do jednej som pridala kakao. Vo vyhriatej rúre som upiekla 2 korpusy (tmavý a svetlý) a nechala ich vychladnúť. Po vychladnutí som svetlý korpus rozrezala na 2 časti a tmavý korpus na 3 časti
Medzi tým som urobila krém. Z mlieka, zlatých klasov, hladkej múky a žĺtkov som uvarila hustú kašu. Maslo s cukrom som vymiešala do hladkej peny a postupne som k tomu zašľahávala pudingovú hmotu. Krém dáme stuhnúť do chladničky. Odkôstkovala som višne, kompótovú šťavu som zmiešala s trochou rumu. A môžeme plniť.
Spodný tmavý plát som pokropila višňovo-rumovou šťavou, potrela džemom a navrstvila časť krému. Na to uložila bledý plát, ten som iba potrela džemom a krémom. Pridala druhý tmavý plát, ten som tiež pokropila šťavou a poukladala naň odtečené a vykôstkované višne. Natrela časť krému. Potom svetlý plát potretý džemom a krémom, posledný tmavý plát pokropíme a potrieme tenkou vrstvou krému. Krémom potrieme aj boky torty a posypeme ich nasekanými orechmi slebo mandľami.
Vrch torty som poliala čokoládovou polevou a do druhého dňa som ju chladila v chladničke.
Ak tortičku upečiete, prajem dobrú chuť a nech sa vám vydarí ... je naozaj dobrá.
Laura
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Super tortička, určite ukladám recept. A ktože to mal 36?
OdpovedaťOdstrániťEmily
Danka uhádla ... syn mal narodeniny ... božinku, ako ten čas letííííí ... :)
OdstrániťL.
Asi syn má 36 :-)
OdpovedaťOdstrániťVyzerá chutná a aj krásna!
Tak nech sa mu darí!
Pá
Dani ďakujem ... odovzdám ...
OdstrániťJa nie som moc na torty, ale urobím ... chuť je väčšinou lepšia ako vzhľad ... :))))
aj túto som fotila z krajšieho profilu ... :)))))
pa L.
Lauri, krásna je tá fotka s ružičkou. Torta musela byť senzačná. A koľko vrstiev!!! Oslávenca pozdravujem! D. :)
OdpovedaťOdstrániťDanka ďakujem ... pozdravím ... :)
Odstrániťpoložila som na ňu aspoň ružu ... neviem zdobiť torty ... a krémom už vôbec nie ...
maj sa dobre, pa L.
No, tak si ma dostala s tou tortou...takéto mám najradšej...pudingový krém a ovocie u nás najčastejšie robené a nakoniec jednoducho poliate čokoládou, nič viac mi netreba....gratulujem k 36. narodeninám oslávencovi.
OdpovedaťOdstrániťTiež nemám rada maslové ťažké krémy ... a ovocie dodáva tortám sviežosť ... tiež máme také najradšej ...
Odstrániťďakujem za gratuláciu ...
Evi, pozdravujem ... L.
Laurinka, torta je krásna a vidno, že je robená s láskou a tvojmu synovi dodatočne všetko najlepšie k narodeninám :)
OdpovedaťOdstrániťDobry vecer, velmi sa mi paci vasa torticka, myslite zeby som ju mohla aj potiahnut fondanom...ten krem mi pride , ze bude trosku asi redsi ze? proste myslite ze to bude pekne drzat pokope aj pod tym fondanom? dakujem krasne za odpoved , Milka
OdpovedaťOdstrániť