Budeme potrebovať :
1 - 2 lístkové cestá (na 1 plech 1 cesto)
malý rajčinový pretlak ochutený cesnakom, oliv.olejom
paprikovú pomazánku
a čo chladnička dá ...
zbytky syrov, salámy, sardinky
olivy, rajčiny, papriku
cuketu
grana padano na konečné posypani
provensálske bylinky
Suroviny najskôr pokrájame na kúsky.
Lístkové cesto (ktoré mne v mrazničke nikdy nechýba) vyvaľkáme a pokrájame na štvorce ... Tie potom natrieme pizzovou bujabézou ...
A ukladáme podľa chuti, čo sme si pripravili.
Posypeme provensálskym alebo pizzovým korením a dáme piecť do horúcej rúry. Lístkové cesto aby vyskočilo, potrebuje teplotu 230 stupňov.
A podávame ... deti (vnúčence) vás budú milovať ... :)))
Lauri, ty si ale výmyselníčka!
OdpovedaťOdstrániťMne takéto vecičky chutia, ale manžel to nedá do úst a tak to nerobievam :-)
A keď prídu domov deti, tie si rozkážu to, čo im pripomína detstvo, takže to je skoro vždy to isté :-)
Pá
Rýchlovky z lístkového cesta sú veľmi vďačné...pekne si to pripravila, len keby sa dalo zahryznúť :)
OdpovedaťOdstrániťVeľmi dobre vyzerajú. Fakt, lístkové cesto sa dá použiť na všetko. A je to rýchle. A výborné tiež. Trošku menej zdravé, ale čo už narobíme. :):):) Maj sa krásne, Lauri. D. :)
OdpovedaťOdstrániťDievčence, ďakujem vám za komentáre ... potešili ste ma ... pa L.
OdpovedaťOdstrániť