pondelok 12. novembra 2018

316/365 Konečná úprava vločiek

Aby vločky na konáriku, či vianočnom stromčeku vyzerali dobre. treba ich naškrobiť a vytiahnuť ...  pre tento účel som si urobila pomôcku.  Asi ju mnohé poznáte, používate,  ale mnohé ste sa s ňou ešte nestretli.   Práve pre vás je tento príspevok.  :)


Medzery medzi kružnicami sú  1 cm.  Kancelársky papier som potom vložila do euroobalu a  prišpendlila na polystyrén.
Musím si ešte zhotoviť súkružie pre šesť cípe vločky ...


Prajem vám úspešné tvorenie a pekné dni ...
vaša Laura ♥

7 komentárov:

  1. Tak toto neznám. Vypínám to podle sebe :-).
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka, mne sa to páči preto, že mám všetky cípy vločky v rovnakej výške. Je pekne súmerná ... Maj sa fajn ... L.

      Odstrániť
  2. Ja ich vypínam len „od oka“, špendlím na osušku položenú na korkovej nástenke.
    Lauri, aká značka škrobu a aká koncentrácia približne sa ti osvedčila?
    Čakám už netrpezlivo na tvoju ďalšiu vločku – uháčkujem vždy jednu podľa tvojho vzoru a jednu-dve vlastné – akurát moje vždy začnem podľa nejakej predlohy a skončím úplne inak :-)
    Krásny deň prajem! Vierka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Doteraz som aj ja vypínala podľa citu ... :) Toto je pre mňa akási barlička ... Najradšej mám tekutý škrob Slovamyl alebo Syntamil a riedim vodou od oka ... Na vločky si ho zarobím silnejší ... Teraz háčkujem len sem-tam ... najmä kým vypijem kávu ... venujem sa aj šitiu domácnosť, prechádzky ... veď to poznáš ... Vierka, maj krásne dni ... L.

      Odstrániť
  3. Laurinko,při napínání vloček používej špendlíky s hlavičkou.Ty nerezaví. Máš krásně udělané vločky a i natužené a souměrné,ale špendlíky ti to pokazily.Sem tam jsou rezavé špičky..nezlob se,že kritizuji,ale myslím,že to vezmeš jako užitečnou radu.Hezký den přeji
    Dáša

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zapomněla jsem napsat,že myslím špendlíky s barevnými skleněnymi hlavičkami.Jsou ocelové a nerezaví a líp se s nimi pracuje.Hezký večer přeji

      Odstrániť
    2. Daska, dakujem za tvoje slovka... Obycajne spendliky som pouzila iba raz... Ked som uvidela co sposobili, na dalsiu varku som uz pouzila tie s farebnou hlavickou. Tieto vlocky s hrdzou su znovu oprate a vytiahnute, takze v poriadku ... Len na fotenie som ich potrebovala rychlo... :) Este raz dakujem za radu, a prajem ti krasny dnik ... :) L.

      Odstrániť