nedeľa 11. novembra 2018

314/365 Taká obyčajná sobota

... nič zvláštne sa totiž nedialo ...  Alebo, žeby predsa ?  Volili sme si starostov, primátorov a celý ansámbel okolo toho ...  Odvolila som hneď ráno, na výber som mala dve mená.  Jedno z nich mi nič nehovorilo,  druhé bolo meno súčastného starostu, mladého, celkom šikovného ...  Tak nebolo o čom  rozmýšľať ...

Na obed som urobila  šošovicový prívarok ...  Dala som si záväzok, že strukoviny sa budú na našom stole objavovať častejšie ... Prospievajú nášmu zdraviu a sú chutné.
V menšom množstve vody som uvarila šošovicu naraz so zemiakmi, soľou a bobkovým listom. Keď to bolo uvarené, zahustila som jedným veľkým nastrúhaným zemiakom a zjemnila  kúskom masla ...  Prívarok som ochutila cesnakom.  Volské oko opekám z oboch strán ... máme skúsenosť so salmonelózou, tak som už opatrná.  Ešte čerstvý chlebík sme mali k tomu.

Nechala som ešte pár koreňov strapcových rajčín.  Stále červenejú pri tomto slnečnom počasí,  a sú výborné, sladké ... Rastliny som si vypestovala z plodov kúpených v obchode ...  Vytlačila som semienka rovno do pôdy v kvetináči a ono to vyrástlo ...  :)))


Ďakujem vám za nakuknutie a prajem peknú nedeľu ...
vaša Laura ♥

4 komentáre:

  1. Lauri, chodím si sem rozšiřovat své znalosti slovenštiny, třeba strukoviny neznám ;)
    Jinak volské oko opékám taky z obou stran, i mě to více chutná.
    Krásnou neděli.
    Ilona

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Laury, čočku dělávám taky jen trochu jinak. Volské oko mám ráda trochu tekoucí, ale chápu tvoji zkušenost. Měj pěknou neděli.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Čočka je má oblíbená :-) :-) I.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Čočku miluju! A volské oko s maličko nedodělaným žloutkem. Ale salmonela, to není o co stát, to chápu....
    Laury, měj krásný večer. Petra

    OdpovedaťOdstrániť