Potrebujete naozaj výdatné raňajky ? Urobte si pošírované vajcia s holandskou omáčkou ... Trochu viac roboty, možno budete potrebovať aj pomocníka, ale výsledok naozaj stojí za to ...
pre 4 osoby budete potrebovať :
4 žemle alebo 8 plátkov toustového chleba
8 plátkov šunky, alebo prerastanej anglickej slaniny
4 vajcia
ocot, soľ, korenie
niečo zelené (rukola, medvedí cesnak, baby špenát ..... )
Holandská omáčka
Najskôr urobíme holandskú omáčku a udržiavame ju teplú ... nad parou ... sem-tam premiešame.
Opečieme šunku, žemle alebo tousty.
A urobíme pošírované vajcia. Do väčšieho hrnca nalejeme dostatok vody. osolíme a vodu privedieme k varu. Stlmením ohňa udržujeme jej teplotu ... D väčšej naberačky dáme ocot a rozklepneme do neho vajce. Pomaly naberačku vnoríme do horúcej vody, chvíľu počkáme a potom vajce aj s octom vylejeme .... Stopneme 3 minúty. Hotové vajce poznáte tak, že ho dierkovanou naberačkou nadvihnete z vody, bielok má byť na omak pevný a žĺtok mäkký a pružný. Hotové vajcia vyberte na papierovú utierku a nechajte odtiecť.
Druhý, jednoduchší spôsob je, že do vriacej vody pridáte ocot, zamiešaním urobíte mierny vír a vajcia postupne do vody rozklepnete ... pozor ... už nemiešať !!! Po 3 minútach opatne dierovanou naberačkou vyberte vajcia na utierku.
A môžeme servírovať ... Na tanier položíme žemľu, na ňu uložíme šunku alebo slaninu, niekoľko lístkov rukoly, opatrne vajce,nakoniec prelejte teplou holandskou omáčkou.
Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura :)
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Tak ja toto obdivujem! Takéto raňajky, chcem byť tvoj manžel :-))))
OdpovedaťOdstrániťPá
:))))))) Dani ... zhodou okolností ... práve ležal v špitáli keď sme si so synom a dcérou robili takéto raňajky ... :)))) Inak ... z vajec raňajkujeme väčšinou praženicu ... chcela som vyskúšať recept a chutilo náááám ... :)
Odstrániťpozdravujem ... pa L.
Úchvatne to vyzerá. Hneď by som si dala. Jaj, ale som hladná, keď sa na to pozerám. Ale nebudem už jesť, lebo je večer. :):):)
OdpovedaťOdstrániťLauri, to pošírované vajce som raz robila , ale asi som dala viac octu. Malo takú kyslastú príchuť, aj keď som ho opláchla.
Ahoj. Dana :):):)
Tiež som ho robila prvý krát ... a mala som ich tam ešte chvíľočku nechať ... zdali sa mi ešte tekuté ... aj keď syn vravel, že to tak má byť ... no ... :) A k tomu octu ... v recepte podľa ktorého som to robila bolo až 400 ml octu ... ja som dala tak báj očko ... vajcia ostali pokope ... :))) kyslosť som necítila ...
OdstrániťDanka, maj pekný deň zajtra ... pa pa ... L.