utorok, 19. mája 2015

Bravčové mäso na fenikli

Dnes vám ponúkam recept, ktorý je jednoduchý na prípravu a je aj voňavý a plný zeleniny. Jedlo obsahuje fenikel ... pred niekoľkými rokmi som si ho zasiala v záhrade, pekne vyrástol a používala som ho do šalátov ... teraz sa dá bez problémov kúpiť  ...


Budeme potrebovať pre 4 osoby :

bravčové pliecko nakrájané na kocky 1/2 - 3/4 kg
1 fenikel
1 mladú cuketu
1 pór
1 cibuľu
cheri paradajky
kôru z 1 citróna
1,5 dl bieleho vína
1 šľahačkovú smotanu
olivový olej
soľ, korenie

Pliecko alebo iné bravčové mäso nakrájame na kocky, vysušíme ich a na cibuľke necháme zatiahnuť.
Podlejeme dobrým bielym vínom.

Zapekaciu misu vytrieme olivovým olejom a vložíme nakrájanú zeleninu.  Posypeme čerstvou nastrúhanou kôrou z citróna.
Pridáme mäso z panvice, dobre premiešame, posolíme, pokoreníme a podlejeme smotanou.
Zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov, 45 minút.
 Alebo kým je mäso mäkké.
Potom už len pozapekáme odkryté do červena ...
Podávame so zemiakmi, alebo ako my ... na večeru s opekanou žemľou, bagetou.
Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura    :)



9 komentárov:

  1. Fenikel mám doma iba v podobe semien, ktoré sú vraj dobré pre malé detičky na čajík, keď majú problémy s bruškom. Nikdy som nič s ním nevarila, teda s tým zeleným, ktorý vyzerá skoro ako kôpor. Keď som pred pár rokmi objavila raz pri cyklistike v Rakúsku pole plné feniklu, netušila som, čo je to za plodinu. Teraz už viem :-)
    Takéto jedlá mám rada.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mladé hľuzy feniklu sú veľmi dobré v šalátoch ... pre ne som si ho kedysi pestovala sama ... teraz si ho sem - tam kúpim ... a používam pečený ... má veľmi jemnú chuť ... Inak ... to pole muselo úžasne voňať ... :))))) Dani, ahoj .... L.

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Kiitos ... Olemme maistui erittäin ... :)
      pa L.

      Odstrániť
  3. Fenikel som už videla v obchodoch, ale že ho pestuješ sama, to ma prekvapilo :-)))
    Obedík vyzerá výborne, musím niekedy skúsiť.
    Si skvelá kuchárka!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka ďakujem za pochvalu ... :)))) Pestovala som ho dávno ... veru, nebolo by od veci pozrieť sa po semienkach a znovu zasiať ... hádam ešte nie je neskoro ...
      Pozdravujem ... L.

      Odstrániť
  4. Lauri, to vypadá lákavě...a fenykl, ten mám ve stravě nyní doporučený ...musím vyzkoušet.Pá Věrka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieruška ... aká som rada, že si ku mne zavítala ...
      Vyskúšaj ... je to v podstate variabilné jedlo plné zeleniny ... mäso môžeš obmedziť, alebo úplne vynechať ...
      Pozdravujem ťa a prajem pekné dni .... L.

      Odstrániť
  5. Samé skvelé ingrediencie. Fenikel sa dá kúpiť bez problémov a niekedy ozaj za babku. Je tam veľa zeleninky, čo máme radi. Vyskúšam. Maj sa krásne. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť