pondelok 22. februára 2016

Plnené šampiňóny so sladkými zemiakmi ...

Kúpila som krásne, veľké šampiňóny, ktoré na mňa kričali :  Naplň náááás...  a tak som ich naplnila ...
Veľmi jednoduchý a rýchlo hotový obed, či večera ...


Budeme potrebovať pre 3 osoby :

600 g  šampiňónov
na plmku:
100 g  šunky
100 g  strúhaného syra
1 vajce
cibuľa
olej
soľ, mleté čierne korenie
plátky syra na zakrytie
batáty, sladké zemiaky ako príloha

Šampiňóny dobre umyjeme, vylomíme nožičky.   Nadrobno ich nasekáme ... tie nožičky ...  :)))

Urobíme plnku ... Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme nakrájané nožičky a podusíme. Neskôr do plnky  pridáme šunku, vajíčko, nakoniec strúhaný syr. Posolíme, okoreníme a vypneme plameň.
Plnkou naplníme klobúčiky a prikryjeme plátkom syra ...
Zapekáme pri 180 stupňov asi 30 - 35  minút.
Medzitým si ošúpeme  batáty, varíme ich v slanej vode približne 12 minút.   Môžete ich poopekať na oleji ako klasické zemiaky ...
Podávame ...

Prajem dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥

10 komentárov:

  1. Lauro, tak to nemá chybu ... i oči se najedí !
    Měj se fajn. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka ... farby na tanieri mám rada ... ďakujem za pochvalu ... :)
      prajem pekné dni ... pa L.

      Odstrániť
  2. Och, Lauri, to je nádhera!
    Batáty som ešte nikdy nerobila, ani neviem, k čomu sa hodia. Musím ich vyskúšať!
    Mňam, ako Jarka píše, oči jedia :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som ich tiež kúpila na skúšku ... dlho som váhala ... hodia sa tam kde zemiaky ... ako príloha ... aj sa ako zemiaky pripravujú ... vraj sú výborné pečené, aj hranolky ... a dobre vyzerajú na tanieri ... Ja som ich uvarila a pokvapkala olivovým olejom ... dobré boli ... Dani, maj sa dobre, pa L.

      Odstrániť
  3. V jednoduchosti je krása, a toto jedlo je úžasné vo svojej farebnej kombinácii.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lauri a akú to má chuť tie batáty? Sladkastú?
    Šampióny robievam v podstate tak ako ty. Ale ich nemám také krááááásne. :)
    Tvoje fajné rezy sa vydarili, boli vynikajúce. Ale, predstav si, chcela som aj bielkové pusinky spraviť, ale sa mi nevyšľahali bielky dobre, zavčasu som pridala cukor, som sa dosť ponáhľala(lebo som robila naraz roládu, rezy, tortu a pusinky). Tak som z tej bielkovej hmoty upiekla plát a vložila som ho medzi plnku, lebo veď tej bolo celkom dosť. Takže trošku pripomínali kráľovské rezy a bolo to fakt výborné. Pusinky som spravila v kľude na druhý deň. :)
    Maj sa pekne a pekne ďakujem za recepty. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dani áno, chutia sladkasto, ale myslela som, že budú ešte sladšie ... vraj sú veľmi zdravé a sú hotové rýchlejšie ako zemiaky ...
      Som rada, že vám fajné rezy chutili ... a s tou bielkovou vložkou mohli byť ešte lepšie ... ty si šikovná ... asi máte veľkú rodinu, keď si toľko piekla ... ale to je veľmi dobre ... tiež si také veľké rodinné oslavy pamätám z detstva ... bolo to fanj, krásne ... teraz sa už rodiny veľmi rozvetvili, povydávali sa, poženili a hlavná organizátorka žiaľ umrela ... mala krásny vek 95 rokov ... :) Dani, maj pekné dni, pa L. ♥

      Odstrániť
  5. Výborné jedlo, musím vyskúšať. Ja batáty pravidelne pripravujem pečené v rúre ako hranolky a sú výýýýbirnééééé. Treba vyskúšať.
    Pekný večer,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka ďakujem za návštevu i komentár ... a batáty sa piecť v rúre chystám najbližšie ... už sa teším ... Prajem aj ja pekný večer ... L.

      Odstrániť