Čo budeme potrebovať :
500 g polohrubej múky
250 g Palmarínu, Hery
2 vajcia
200 g práškového cukru
1 prášok do pečiva
kakao
plnka:
0,5 l mlieka
2 zlaté klasy alebo vanilkové pudingy
4 vajcia
180 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
100 g masla
100 g hrozienok namočených v rume
kôru z jedného citróna
750-1000 g jemného tvarohu
Z uvedených surovín zamiesime cesto a rozdelíme ho na dve časti. Kakao dajte podľa vlastnej chuti...
Z mlieka a zlatých klasov uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Nezabudnite ho pri tom miešať ako ja, vytvorila sa mi na ňom kôra a je to potom v plnke vidieť ... Chuť to našťastie neovplyvní.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo, hrozienka (ja ich v plnke nemám) a kôru z jedného citróna. Pudingovú a žĺtkovú hmotu spojíme, pridáme jemný tvaroh a sneh zo 4 bielok. Jemne premiešame.
Jedno cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu (30x40cm) a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Navrstvíme plnku, prikryjeme druhým cestom, jemne utlačíme a popicháme vidličkou.
Upečieme dorúžova ... na 180 stupňov asi 40 minút.
Vaša Laura ♥
Lauri, pri dnešných možnostiach výberu rôznych zaujímavých receptov na internete zabúdame na staré recepty, ktoré boli pre naše mamy a svokry bežné a my sme ich mali v obľube. Dobre je, že si sa vrátila k vyskúšanej kvalite, lebo tie staré koláčiky sú naozaj kvalitné. Vtedy sa nič nenahrádzalo, nefalšovalo. A v tvojom odbornom prevedení je aj nádherný!
OdpovedaťOdstrániťPááá
Danka, ďakujem za pochvalu ... máš pravdu ... voľakedy sa pieklo a varilo úplne inak ... dnes samé cheesecaky a cupcakesy (musím priznať, že tieto názvy priam nenávidím a oni zdomácňujú) a pritom sú to mafiny a koláče ... :) Musím ale priznať, že rada robím podľa nových receptov a postupov ... Variť treba moderne z moderných surovín ... a vidím, že aj ty sa podľa toho dosť riadiš ... :) paa L.
OdstrániťKoláč je určitě výborný...tvarohové pečení máme taky rádi...klasika je klasika... i když nové recepty taky leckdy nejsou špatné... máš pravdu s těmi angl. názvy ... to je kapitola sama pro sebe, ale doba je taková.
OdpovedaťOdstrániťLauro, papa Jarka
Staré či nové recepty ... ak sú s tvarohom nemôžu byť zlé ... Jarka, pozdravujem ... :)
Odstrániťmňam! :o)
OdpovedaťOdstrániť♥♥♥ chutil ... :)
OdstrániťUrčitě Lauro vyzkouším, peču sice podobný, ale bez kakaa a tvaroh bez pudingu, takže mne tvůj zaujal.
OdpovedaťOdstrániťÁla
Áno, je to malá obmena a dodáva na šťavňatosti ... treba ho nechať dobre vychladnúť ... L.
OdstrániťDnes som "snorila" po tvojom blogu, Lauri, hľadala som nejaký zákusok. V sobotu máme oslavu. Asi urobím tvoje Fajné rezy. :) A asi aj pusinky.
OdpovedaťOdstrániťTento tvarohový vyskúšam určite tiež niekedy. Maj sa krásne a ďakujem za skvelé recepty. D. :)
Mala by som si tie zákusky lepšie potriediť ... asi sa zle snorí ... :))) Vybrala si si dobre ... tie fajné rezy sú výborné ... tiež ich rada robím ...
Odstrániť