bravčový bôčik bez kože prerastený
hlavičku cesnaku
mletú červenú papriku
mleté čierne korenie
do vody na varenie mäsa:
cibuľu
soľ
bobkový list
celé čierne a nové korenie
Pretože bôčik predávajú s kožou, poprosíme mäsiara, aby nám ju stiahol, alebo budeme špihlinkovať doma a kožu si odrežeme sami ...
Do hrnca dáme zovrieť vodu spolu s cibuľou, korením, bobkovým listom a soľou. Bôčik vo vode na miernom ohni varíme do mäkka. Trvá to podľa veľkosti 1 až 2,5 hodiny ...
Medzi tým si očistíme cesnak a popučíme ho.
Uvarené mäso vyberieme opatrne na dosku a necháme trochu vychladnúť. Potom na povrch napatláme cesnak, mleté červenú papriku a nakoniec posypeme mletým čiernym korením. Necháme dobre vychladiť a podávame s čerstvým chlebom ...
. Prajem dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
Tak neuveríš, ja som robila bôčik včera! Síce som ho nevarila vo vode, najskôr som ho podusila vo vlastnej šťave a potom som do výpeku dala kyslú kapustu a na ňu bôčik a dala do rúry piecť.
OdpovedaťOdstrániťTvoj je krásny, tá vrstvička korenín a papriky je krásna!
Pááá
Danka ... my fakt musíme byť prepojené ... :)))) vyskúšaj niekedy aj takto ... je to skôr na studeno, výborné aj medzi chleby na desiatu, olovrant ... maj sa pa ... L.
Odstrániťkrásny je...a výborný, robím podobne :)
OdpovedaťOdstrániťÁno, je veľmi dobrý ... ďakujem za návštevu i komentár ... :)
OdstrániťLauro, není nad klasiku .. bůček takto obalený je výborný a krásný... sbíhají se mi sliny .. jak jinak..
OdpovedaťOdstrániťpapa Jarka
Herkullisen näköinen, nam.
OdpovedaťOdstrániťmnaaam, bože hneď z rana slintať ako bernadrin :)
OdpovedaťOdstrániťLauri, prave si mi pripomenula moje detstvo...babka robievala tuto pochutku a ja som to mala strasne rada :-) Dakujem za receptik, niekedy vyskusam :-)
OdpovedaťOdstrániťMoc děkuji za inspiraci, pánská část rodiny bude určitě slintat blahem :-)
OdpovedaťOdstrániťHezký den, Klárka.
Tiež zbožňujem túto dobrotu! Krásny deň
OdpovedaťOdstrániťU nás to robieva občas Robo. :) Je to fajnové. ) D. :)
OdpovedaťOdstrániťďakujem vám za milé komentáre ... vidím, že stará klasika chutí ... aj keď to nie je celkom podľa zásad správneho stravovania, raz začas si ho môžeme dopriať ... A hlavne vieme, čo jeme ,,, nie ako v párkach, salámach a iných mäsových výrovkoch ...
OdpovedaťOdstrániťTakto som bôčik ešte veru nepripravovala, úplne si ma nabudila, vyzerá krásne, som rada že si dala recept, môžem konečne vyskúšať...ďakujem
OdpovedaťOdstrániťTakto sa robí lalok ale aj z bôčika to môže byť dobré, je to mäsové.
Odstrániť