Čo budeme potrebovať :
Bravčové stehno, orech asi 1 kg
2 mrkvy
1 petržlen
domácu údenú slaninu
2 cibule
4 strúčky cesnaku
soľ. korenie čerstvo namleté
olej
Mäso umyjeme, zeleninu a slaninu nakrájame na dlhšie pásiky ... cibuľu na mesiačik, cesnak necháme celý.
Špikujeme tak, že najskôr nožom urobíme do mäsa dieru v smere vlákien ...
Do otvorov napcháme zeleninu, slaninu ... mäso osolíme, okoreníme.
Pečieme na 200 stupňov 2 - 2,5 hodiny do mäkka ... poslednú pol hodinu odkryté.
Pred podávaním nakrájame na plátky. Podávame s ryžou, alebo zemiakovou kašou a udusenou zeleninou.
Prajem všetkým dobrú chuť ... :)
Vaša Laura ♥
Lauri, ja mám orech veľmi rada pre jeho chutné mäsko a k tomu bez mastnoty. Toto je dobrý nápad, ešte som nič podobné nerobila, tak dík za to!
OdpovedaťOdstrániťPááá
Danka, nechaj sa inšpirovať ...len sa to musí dlhšie piecť, aby mäso zmäklo ... pa L.
OdstrániťLauro, špikovat slaninou je normální, ale nikdy mi nenapadlo tam dát taky zeleninu a jak hezky to vypadá ... dušenou zeleninu k masu mám ráda ... museli jste si pochutnat ...
OdpovedaťOdstrániťMěj se hezky. Pa Jarka
Jarka, veru sme si pochutnali ... :) Nabudúce skúsim zeleninu v pekáči rozmixovať a urobiť omáčku na spôsob sviečkovej ... Maj sa fajn Jarka ... L.
OdstrániťParádna mňamka to musela byť... mäsko na reze vyzerá nádherne. Skúsim niekedy,láka ma to :). Ako si zabezpečovala, aby sa mäso nevysušilo? stále podlievala? Lauri, neviem na to prísť, čo je to zelené?
OdpovedaťOdstrániťMaj sa pekne :-)
To zelené ... asi myslíš na udusenú cibuľu ... dávam jej veľa, máme to radi ... a ešte cesnak ... :) Aby mäso nebolo suché, pečiem ho prikryté, kým nezmäkne ... Potom odkryjem a zvýšim teplotu, aby sa zapieklo ... a samozrejme podlievam a polievam ...
OdstrániťPrajem pekný zvyšok dňa ... :)