Ďalšie z mojich obľúbených letných jadál ... Či skôr už jesenných ? :)
Budeme potrebovať :
320 g ryže na rizotto (Arborio)
1 cibuľu
200 ml bieleho vína
zeleninový vývar
hrášok z mrazničky
mrkva zo záhrady
kukurica z konzervy :))
trochu oleja
150 g masla
asi 4 PL strúhaného syra Grana padano
sušené paradajky
soľ
čerstvo mleté korenie
Aby rizotto bolo naozaj dobré, použite ryžu určenú na rizotto ... a dobré vínko ... :)))
Na rajnicu dáme rozohriať kúsok masla a olej ... opražíme na ňom cibuľku do sklovita. Pridáme hrášok, porestujeme ho chvíľu, potom pridáme nepremytú !!! ryžu. Ryžu premiešame, chvíľu popražíme, pridáme nastrúhanú malú mrkvu a kukuricu. zalejeme vývarom, (po vrch ryže) po
chvíli pridáme soľ, korenie a víno. Za stáleho miešania udusíme
ryžu do mäkka, to je asi 20 minút. Podlejeme vždy, keď sa tekutina temer
vyvarí.
Nakoniec zjemníme maslom a pridáme strúhaný parmazán. Podľa chuti
dosolíme a dobre zamiešame. Vďaka syru bude rizotto ešte krémovejšie
...
Na tanieri rizotto posypeme nakrájanými sušenými paradajkami a podávame.
Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Mňamka...takéto rizoto je mám najradšej, žiadne mäso tam nemusí byť len zeleninka, sušené paradajky a u mňa navrch ešte syr...zvláštnosťou je pre ňa pridanie toho syra do rizota, určite to vyskúšam...hneď teraz by som si z neho dala...:)))
OdpovedaťOdstrániťEvka, takto som sa rizoto naučila robiť od Riddiho (S Italem v kuchyni) ... on dáva syr pri varení ... Tiež si nechávam trochu syra na posypanie ... tu som akosi pozabudla a šla rýchlo fotiť a jesť ... aby nevychladlo ... :)))) výborné bolo ... L.
Odstrániťno paradne je....hned by som si dal :)
OdpovedaťOdstrániťV sobotu môžme urobiť ... teším sa ... pa :)
OdstrániťAj ja nepremývam ryžu, čo niekto považuje za hrozné :-)
OdpovedaťOdstrániťNikdy som nedávala do rizota víno, to musím skúsiť!
A najviac mám chuť na tie tvoje sušené paradajky. Ja som ich nakoniec nerobila, prečítala som si, ako ti napísala Danka, že by to bolo dosť drahé sušenie po jednom plechu a tiež nemám sporák na viac plechov naraz.
Už sa teším s čím prídeš cez víkend, isto to bude riadna mňamka!
Pááá