Už na pohľad vyzerá dobre ... a tá chuť ... tá vás určite dostane ...
Budeme potrebovať :
6 bielkov
6 PL kryštálového cukru
2 PL polohrubej múly
8 ks okrúhlych piškót
0,5 balíčka prášku do pečiva
1 PL rumu
1 PL oleja
150 g orechov
200 g nutely
na krém :
6 žĺtkov
3 zlaté klasy (dustin)
1 liter mlieka
10 PL kryštálového cukru
rum
250 g masla
100 g čokolády na varenie
2 šľahačkové smotany
stužovač
okrem toho:
2 balenia BeBe keksy
mlieko a rum na namáčanie
Najskôr si nasekáme orechy, môžu byť vlašské, ale i lieskové, arašidy, či kešu ... aké máte ...
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Došľaháme s cukrom. Pridáme múku, 8 nastrúhaných piškót, kypriaci prášok, olej a rum. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme nasekanými orechami. Trochu z nich si odložíme na zdobenie. Pečieme do zlatista pri 180° C. (plech 30x40cm)
Z mlieka, Zlatých klasov, žĺtkov, rumu, kryštálového cukru si uvaríme hustý puding. Po vychladnutí do neho zašľaháme maslo.
Polovicu krému natrieme na plát. Na to ukladáme BeBe keksy máčané v mlieku s rumom, aby zvláčneli.
Do zvyšného krému primiešame 100 g roztopenej čokolády a natrieme na plát.
Nakoniec vyšľaháme šľahačku so stužovačom a natrieme na vrch. Ja som urobila vrstvu z troch šľahačiek ... ale myslím si, že úplne postačia dve ... tak som dala aj do rozpisu surovín. Ale ak chcete ... :)
Hotový zákusok ešte posypeme orechmi a dáme odpočinúť do chladu.
Najlepšie je urobiť zákusok deň dopredu ... potom už len nakrájame, servírujeme a prijímame pochvaly ... :)))
Vaša Laura ♥
Lauri, vypadá senzačne. Ja vyskúšam isto, možno už teraz na Michala. Diky za recept a serus. :):) D. :)
OdpovedaťOdstrániťDanka ... urcite odporucam ... vyzera zlozito, ale priprava je celkom lahka ... a je ho veru dost .... potom daj vediet, ako vam chutil ... paa maj sa fajn ... L
OdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdstrániťJa som sa pochvalne vyjadrila už v predchádzajúcom príspevku, ale musim chváliť aj teraz, ja by som ho ani nezačala jesř, len by som naň čumela! Roboty je viac, ale zdá sa, že by som zvládla, tak niekedy na Vianoce skúsim. To preto až vtedy, lebo budú doma aspoň dve - tri deti. Len dvaja by sme to nezvládli zjesť :-)))
OdpovedaťOdstrániťZdá sa mi to dobre, na vrchu sú nejaké malé guličky, to sú jedlé?
Paaa
Dani ... to sa len zdá, že je viacej roboty ... Na piškótu zvyčajne šľaháš žĺtka a bielka zvlášť ... tu šľaháš len bielka ... Pudingobý krém sa robí rovnako a na vrch šľahačka ... Možno s vrstvením sa zabavíš ... Určite ho zvládneš ... :))) Tie guličky dostať v potravinách ... sú samozrejme jedlé ... http://www.oetker.sk/sk-sk/nase-produkty/zdobenie/prehlad-produktov/gulocky-striebornebiele.html ...
OdstrániťDanka pozdravujem pa pa ... L.
Koláčik je krásny,no je to sladučká bomba.
OdpovedaťOdstrániťTo je síce pravda, ale v primeranom množstve nikomu neublíži takáto bomba ... :))
OdstrániťParádny zákusok...poznám a aj keď je to ako bolo už spomenuté "bomba" mne to nevadí. Veď to nejem každý deň a raz za pár mesiacov, možno raz za rok to nemôže uškodiť...:)
OdpovedaťOdstrániť