streda 14. januára 2015

Pohánka s bryndzou

Ponúkam vám zas jeden z receptov na jedlo z pohánky.  Zamilovala som si ju ... :)  Pohánka je totiž jednoduchá na prípravu, aj chutná a vraj aj zdravá.  ...  Ja si ju najskôr uvarím,  (recept TU) a potom pripravujem na rôzne spôsoby. Dnes s bryndzou ...  pochutila som si.


Pre dve osoby budeme potrebovať :

3 dl  šálku pohánky
250 - 300 g  bryndze
1 cibuľu
3 strúčky cesnaku
2 PL oleja
soľ podľa chuti
petržlenová vňať

Pohánku zalejeme 1,5 násobkom studenej vody a necháme ju odstáť 1 - 2 hodiny.  Potom ju mierne prisolíme a varíme do mäkka. Netrvá to dlho ... možno  15 - 20 minút.  Necháme vypariť všetku vodu.  Potom si na oleji osmahneme nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme nasekaný cesnak a spolu restujeme.  Do tohoto základu pridáme uvarenú pohánku, prehrejeme a odstavíme z platne.  Vmiešame bryndzu, dôkladne zapracujeme a môžeme podávať.  Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou, dobré to môže byť aj s pažítkou, alebo mladou jarnou cibuľkou ...  Kto nemusí dbať o líniu, či cholesterol, môže si dopriať opraženú slaninku, alebo koliečka cibule.  
Prajem vám dobrú chuť.

4 komentáre:

  1. Z brynzy dělám občas pomazánku, ale s pohankou jsem jí ještě nezkoušela:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Keď som to robila prvý krát, veľmi som bola zvedavá na výsledok ... Chuť nesklamala, chutilo aj mäsožravcom ... :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pohánka by sa nemala variť vôbec..inak sa strácajú všetky živiny čo má. Iba nechať napucat vo vode,je rýchlo pripravená (ta hnedá) a potom pripraviť s niečím na teplo 15-20 min ju variť je nesprávne pripraví ju o všetky dôležité vitamíny,ale každý nepotrebuje tie živiny pre cievny systém,nieje to ryža ani tarhona to môžete variť dusiť dlho 😂

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No tedy, to musí být dobrota, opisuji, zkusím. Miluji jednoduchá jídla.

    OdpovedaťOdstrániť