Čo o nich napísať .... Väčšinou ich robím k fazuľovici... to si naložíme do taniera tieto rezance a zalejeme horúcou polievkou ... áno, máte pravdu ... tanier je naplnený kopcom, ale v ten deň už jesť nemusíte ... :))))
Inak sú rezance výborné na sladko s orechami, makom, tvarohom, poliate maslom ... alebo na slano opečené len tak do chrumkava na panvici, či s vajíčom, alebo kyslou smotanou.
Budeme potrebovať:
400 g polohrubej múky
4 vajcia
1/2 ČL soli
voda podľa potreby
Múku nasypeme na pracovnú dosku a v strede spravíme jamku a do nej
rozbijeme vajcia, pridáme soľ a pomaly spolu zapracujeme. Ak treba, prilejeme trochu vody. Najskôr nožom, následne
rukami vypracujeme tuhé a vláčne cesto, ktoré by sa nemalo lepiť na
dosku. Zakryjeme utierkou a necháme postáť asi hodinu.
Následne vyvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm.
Pokrájame na pásy, ktoré naskladáme na seba. Medzi pásy sypeme múku, aby sa rezance pri krájaní nelepili k sebe.
Nakrájame širšie rezance.
Uvaríme ich v osolenej vode, keď vystúpia nahor, sú hotové ...
Vodu scedíme, rezance dáme do misy a pokvapkáme olejom alebo maslom. Sú pripravené na ďalšie použitie ...
Napríklad s vajcom :
Alebo s kyslou kapustou :
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Prima recept určitě vyzkouším.Radka.
OdpovedaťOdstrániťUrčitě vyzkouším, děkuji za recept... Vypadá to nádherně.
OdpovedaťOdstrániť