Veľmi vďačné jedlo je toto ... a navyše aj chutné ... rýchlo nachystané, nemusíte sa paprať s kopou riadu ... Stačí doska na krájanie, nožík a pekáč v ktorom budete jedlo piecť ... Ľavou zadnou ho zvládnu aj manželia, ktorí zvyčajne nevaria a ktorí chcú svojim polovičkám pripraviť romantickú večeru ... :)
Budeme potrebovať :
0,5 kg kuracie prsia, alebo vykostené stehná
0,5 kg kuracie pečienky
3 ks údená domáca klobása
4 - 6 ks kuracie párky
4 ks cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 ks paprika červená
1 ks paprika zelená
grilovacie korenie
mleté čierne korenie
soľ
Pečienky nakrájame na väčšie kúsky a rozložíme do pekáča, tak isto aj
kuracie mäsko, klobásky nakrájame na 3cm kúsky, tak isto aj kuracie
alebo aj iné párky. Nakrájame papriky, cibuľu, cesnak, rovnomerne
uložíme v pekáči. Posypeme grilovacím korením, čiernym mletým korením a
posolíme. Podlejem troškou vody, jemne premiešame, zakryjeme alobalom a
dáme do rúry piecť na 1 hodinu. 15 minút pred koncom pečenia
odstránime alobal a zapečieme.
Raz som pridala aj ochutené guličky z mletého mäsa a bolo to výborné.
Tak isto aj koreniť možno podľa vlastnej chuti a fantázie. V poslednej dobe vynechávam párky ... akosi neverím ich kvalite ... :)
Podávame s varenými zemiakmi, alebo čerstvým chlebíkom a pivom.
Upsss ... pivo pri romantickej večeri nahradíme vínkom... !!!
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Šťastie, že som sem k tebe klikla! Včera som chcela robiť niečo podobné, ale z bravčového mäsa. No keďže som bola cez víkend sama doma, nakoniec som išla radšej do lesa a varenie zostalo na dnes. Už aby som sa išla do toho pustiť :-)
OdpovedaťOdstrániťMôj recept je, ako som už spomínala, z bravčového - pliecko, dnes mám krkovičku. Na pekáč ukladám zemiaky pokrájané na kolieska, striedam ich s mäsom, klobásou, slaninou a cibuľou. Mám rada takéto recepty do jedného hrnca. Ani po uvarení nie je veľa roboty :-)