Suroviny
Piškóta:
200 g múka polohrubá
150 g cukor kryštál
4 ks vajce
10 PL olej
10 PL voda
1 ks prášok do pečiva
piškóty okrúhle
(džem) lekvár ríbezľový
plnka:
500 g (vedierko) z Lidlu tvaroh jemný
1 ks šľahačka
1 ks, alebo jogurt smotana kyslá
1 ks cukor vanilkový
na namáčanie piškót káva
Z uvedených surovín si upečieme piškótu a necháme ju vychladnúť. Do hrnčeka si uvaríme dobrú kávu, asi 2 dl.
Piškótu natrieme džemom. Piškóty namáčame do kávy a kladieme na džem.
Tvaroh, kyslú smotanu a do tuha vyšľahanú šľahačku opatrne, zľahka zmiešame a osladíme vanilkovým cukrom. Natrieme na piškóty.
Povrch uhladíme a posypeme kakaom, grankom, čokoryžou ... a pod. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára