nedeľa 23. septembra 2018

265/365 Upršaná sobota

Aha, všimli ste si ?   Už len 100 dní a máme tu koniec roka ...   Panečku,  ubehlo to akosi prirýchlo ...
A ešte sa vám chcem poďakovať za vaše komentáre vo včerajšom príspevku ...  S radosťou prečítané,  na moje odpovede neostal čas ...  Snáď sa to už zlepší, keď budem viac času tráviť pri počítači ...  :)

Predpoveď počasia meteorológom vyšla do bodky.  Už v noci začalo pršať, prebudili sme sa do mokrého a studeného rána.  Až okolo poludnia dážď ustal, ale zima ostala ...  14 stupňov sme mali cez deň.  A včera 28 ...  Prišla k nám jeseň ...  :)


Popoludní sme sa vybrali na prechádzku,  Dozrievajú orechy,  ľudí s palicami a vrecami, pri ceste neustále pribúda.  Divím sa im.  Aj keď už máme bezolovnatý benzín, škodlivín v plodoch musí byť viac než dosť ...   My sme zašli na cestičku medzi poliami ...  tam sú orechy určite čistejšie .


Premlelo sa tam pred nami už dosť ľudí, tráva pod stromami bola podupaná, všade nalámané konáre a poráňané lístie.  Ale orechov je toho roku dosť, zo zelených obalov vypadávajú postupne, takže ani my sme neodišli s prázdnym košíkom.


Pod niektorými stromami ich bolo viac, pod inými menej, bolo treba hľadať oriešky v tráve, v žihľave, pod lístím ...  Ale nazbierali sme ... na vianočný orechovník budeme mať orechov dosť ...
A ešte pohľad na sever, vzadu uzatvára našu dolinu Strážov,  najvyšší končiar  Strážovských vrchov:


Prajem vám krásnu nedeľu ... vaša Laura ♥

4 komentáre:

  1. Laury, u nás byla sobota celkem slunečná, i když musím říct, že odpoledne se dost ochladilo, takže předpověď vyšla. V pátek u nás byla bouřka. Měj klidnou neděli.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás je búrka práve teraz (nedeľa večer)... Bude mi smutno za krásnymi septembrovými dňami ... Marti, maj sa krásne ... L.

      Odstrániť
  2. U nás nepršelo, ale hodně se ochladilo a v pátek večer bylo hodně větrno. Vítr mi shodil truhlík s muškáty, které se teď krásně zmátořily a na okně jim to slušelo. No nedá se nic dělat. Podzim je tady a já musím truhlíky naladit do podzimu.
    Hezké nedělní odpoledne, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka, ani moje muškáty sa nechcú zmieriť s prichádzajúcou jeseňou a zimou ... Kvitnú stále bohato, aj keď už dávno nehnojím ... Maj sa dobre a prajem krásne dni ... L.

      Odstrániť