Je to vlastne nátierka z cíceru, tahini pasty, citrónovej šťavy, olivového oleja a ochucovadiel ...
Recept som už uverejnila TU
Humus je veľmi prospešný nášmu zdraviu ... nejdem sa tu rozpisovať o jeho kladných účinkoch ... nájdete si ich napríklad TU alebo TU
Dnes si na ňom pochutil aj manžel ... Moja odpoveď, že robím humus ho síce neoslnila, ale nakoniec uznal, že mu večera chutila ... a to je už čosi ... :)))
Cícer je veľmi hodnotná a najľahšie straviteľná strukovina, ktorá nenafukuje . Stojí za to, zaradiť ho do jedálneho lístka. Ak sa vám nechce cícer variť doma, alebo máte málo času, použite cícer z konzervy. Je rovnako dobrý ... napríklad 400g pohár z Lidla ...
ďakujem vám za nahliadnutie a prípadné slovká ... :!
vaša Laura ♥
Lauri, už som ho podľa teba robila a veru aj môjmu mužovi veľmi chutil. Len tú pastu nemám :-(
OdpovedaťOdstrániťPá
Milá Lauri, děkuji za tip a musím říci, že máš krásně nafocené. Dobrou chuť a dobré dny. Věrka
OdpovedaťOdstrániťLaury, krásné fotky. Humus jsem ještě neochutnala. A má fakt příšerný název. Hezký víkend.
OdpovedaťOdstrániťLauri,
OdpovedaťOdstrániťhummus robím aj ja už roky podľa jednej arabskej a iránskej kuchárky a milujeme ju. Skús ho podávať s kvalitnými zelenými olivami, je to vynikajúca príloha :-)
Ja pridávam i opražený sezam rozdrvený v mažiari...
Pekný víkend, pá
A.