Dezert, ktorý vás určite nesklame a očarí vašich blízkych ...
Panna cotta je pôvodom taliansky dezert a v preklade znamená varená smotana ... trochu pripomína stuhnutý puding, alebo želé s hodvábne jemnou štruktúrou a krémovou, nie veľmi sladkou chuťou ...
K príprave budeme potrebovať :
500 ml smotany na šľahanie
100 ml mlieka
3 plátky čírej želatiny
100 g kryštálového cukru
1 vanilkový lusk
na poliate napríklad dobrý ovocný džem zriedený vodou
Najskôr si do studenej vody namočíme želatinu a necháme ju naboptnať,
Vanilkový struk po dĺžke narežeme a nožom vyškriabeme voňavé vnútro.
(Struk nezahodíme ... strčíme ho do nádoby s práškovým cukrom, budeme
mať domáci vanilkový cukor ... ).
Do hrnca vlejeme smotanu a mlieko, pridáme cukor a vyškrabanú
vanilku. Na miernom ohni za občasného miešania privedieme do varu.
Potom zmes odstavíme a miešame, kým trochu nevychladne. ( aspoň na 80
stupňov) Napučané plátky želatiny vyberieme z vody a vložíme ich do
smotany. Miešame, kým sa želatina celkom nerozpustí. Vhodné nádoby
(misky, šáločky, poháre) vypláchneme studenou vodou a smotanovú zmes
ponalievame do misiek. Dáme stuhnúť do chladničky na 4 - 6 hodín.
Podávame vyklopené na tanieriku poliate ovocnou šťavou. Pripravíme si
ju napríklad rozriedením dobrého džemu, alebo si na panvičke necháme
sklaramelizovať trochu cukru, hodíme na to čerstvé alebo mrazené ovocie,
podlejeme troškou vody a spolu prehrejeme.
stuhnutý dezert s vanilkovými zrniečkami ...
Prajem vám príjemnú, o hodinu kratšiu nedeľu ...
Vaša Laura ♥
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Díky za skvělý recept....I.
OdpovedaťOdstrániťEšte som ju nejedla, ale u teba vyzerá parádne!
OdpovedaťOdstrániťPá
Lauri,
OdpovedaťOdstrániťvyzerá krásne.
Robievam ju celkom často, najradšej máme vanilkovú alebo karamelovú pannacottu.
A preliatu čerstvým ovocím ako Ty alebo tekutým karamelom :-)
Pa, pekný deň,
A.
Veľmi chutný recept a pritom dosť jednoduchý. Prvýkrát mi to išlo horšie ale odvtedy to robím pravidelne :-))
OdpovedaťOdstrániť