streda 28. júna 2017

Mrazené čerešne

Tento rok kompóty z čerešní nerobím ...  Radšej som ich zamrazila ...  V zime sú vynikajúce na kysnuté koláče s posýpkou, alebo do bublaniny ... 


Najskôr odkôstkovať ... ide to dobre slamkou, do ktorej som zasunula špajdlu.   Potom zamraziť v jednej vrstve rozložené na tácke (tak mrazím všetko ovocie) a nakoniec dať do sáčku ... Nebudú zlepené a môže sa z vrecka odobrať množstvo podľa potreby.
Kúpila som si vakuovačku ... tak ju s radosťou využívam ...  :)

Majte pekné dni ...
Vaša Laura ♥

6 komentárov:

  1. Zdá sa, že ti liečik pomohol, keď už zas vymýšľaš prácu!
    Ja som zamrazovala pred dvomi rokmi višne. Nie tak fajnovo ako ty, len do škatuliek od ramy, ale boli dobré v zime :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čerešne som robila, ešte keď mi dobre bolo ... Teraz je to ešte horšie ako včera ... teploty a bolesti na hrudi ma priviedli k lekárke ... Vraj zápal priedušiek, ale poriadny ... Dostala som antibiotiká a príkaz vyležať ... tak sa bavím aspoň pri notebooku ... pa L.

      Odstrániť
  2. Super nápad, asi porozmýšľam nad vakuovačkou. Určite je jednoduchšie ako zaváranie a aj vitamíny a chuť sa takýmto spôsobom lepšie zachovajú.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to tak ... len treba mať veľký mrazák ... aby sa tam zmestila úroda, a všetky zásoby na zimu ... :) L.

      Odstrániť
  3. Taky se mi vypeckované zmražené třešně osvědčily víc než kompoty. Jen letos nemám do toho mrazáku co strčit - třešně nám pomrzly a nesklidily jsme ani třešinku.
    Brzké udravení

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stáňa ďakujem ... už je to lepšie ... Jedinú čerešňu sme neochutnali vlani ... tiež pomrzli ... aj tento rok hrozilo to isté ... Našťastie ich mráz obišiel ... ale ich je dosť málo, zato sú väčšie ako po iné roky ... Prajem ti pekné letné dni ... L.

      Odstrániť