Budeme potrebovať :
Na cesto:
200 g maslových sušienok
100 g masla
Na plnku:
500 g jemného tvarohu (vedierko z Lidla)
180 g kyslej smotany
1 šľahačku
balíček želatiny Dr.Oetker
4 PL práškového cukru (alebo podľa chuti)
1 vanilkový cukor
ľubovoľné ovocie ,,, čím viac, tým lepšie ...
Dno tortovej formy o priemere 24 cm vystelieme papierom na pečenie.
Sušienky rozdrvíme, spojíme s rozpusteným maslom a vtlačíme na dno tortovej formy.
Na plnku si zohrejeme v deci vody želatínu – nenecháme zovrieť! Odstavíme.
Tvaroh, vanilkový, práškový cukor a kyslú smotanu spolu vymiešame. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Do tvarohovej plnky najprv prilejeme želatínu, zľahka pomiešame a pridáme vyšľahanú smotanu. Opatrne znovu premiešame. Navrstvíme na sušienky.
Na vrch uložíme ovocie. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 12 hodín ...
Vychladený koláčik chutí božsky ... :)
Jednoduché, rýchlo pripravené a veľmi chutné pohostenie ... prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
Lauri,
OdpovedaťOdstrániťcheescake vyzerá výborne, rada vyskúšam aj Tvoju verziu. U nás je najobľúbenejší mandarínkový cheescake, ale ten sa pečie :-)
Prajem Ti úspešný týždeň,
A.
Vypadá to božsky :-) Hezké léto...Ilča
OdpovedaťOdstrániťMáš pravdu, v horúcich letných dnňoch takéto osviežujúce koláčiky padnú dobre...
OdpovedaťOdstrániťSúhlasím, v toto teplo najviac chutí studená verzia a s čo najmenej roboty!
OdpovedaťOdstrániťTvoj receptík sa mi veľmi páči, v auguste príde Max a dáme sa spolu do toho :-)
Škoda, že si tak ďaleko, rada by som prišla na šálku kávy s porciou takejto mňamky!!!
Pááá
Lauri, to je úžasný letní dortík. Navíc moje oblíbené ovoce maliny a borůvky. Mňam :-) Hned bych si dala...
OdpovedaťOdstrániťLauro, vypadá úžasně.
OdpovedaťOdstrániťDakujem vam vsettkym za nakuknutie a mile slovka ... 😃
OdpovedaťOdstrániťLauro, opravdu prima dezert, to se musí vyzkoušet. Misku s těmi jablíčky máš nádhernou.
OdpovedaťOdstrániťPapa Jarka
Jarka ďakujem ... :)
OdstrániťMilá Laura, ďakujem za recept na výbornú studenú tortu :-)Včera som ho naložila do tortovej formy, pridala veľa červených ríbezlí a dnes zbieram pochvaly za nepečenú dobrotu :-)Mária
OdpovedaťOdstrániť