Že prečo po slovensky? Lebo ja som najskôr navarila a až potom som začala pátrať po originálnej francúzskej príprave. A tá sa trochu líši od môjho receptu ... Napríklad pravé ratatouille sa robí v panvici a nie v pekáčiku ... ale suroviny som sa snažila dodržať. :) Inak je toto výborné, ľahké jedlo v týchto horúcich dňoch ...
Budeme potrebovať:
1 baklažán
1 cuketu
2 veľké rajčiny
2 žlté papriky
plechovku lúpaných rajčín
2 cibule
hlavičku cesnaku
timián, rozmarín
olivový olej
soľ, koremie
ja som pridala aj olivy (nemusia byť)
Baklažán nakrájame na koliečka, posolíme ich a na sitku necháme "vypotiť". Po 20 minútach ich prepláchneme a osušíme. Cuketu tiež nakrájame, podobne papriku a rajčiny.
Na dno pekáča vylejeme lúpané rajčiny (alebo hustý pretlak), ochutíme ich soľou, korením a bylinkami ...
Nakrájame cibuľu a pridáme do pekáča.
Nakrájanú zeleninu striedavo ukladáme do rajčinového základu ...
Posolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť ... 180 stupňov, cca 45 minút.
Podávame so zemiakmi, alebo bagetou ...
Na tanieri ešte zakvapneme kvalitným olivovým olejom.
Prajem vám dobrú chuť ... :)
Vaša Laura ♥
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Vypadá k nakousnutí. Jak to děláš, že se mi pokaždé, když navštívím Tvůj další kuchařský příspěvek, dostanu nesnesitelnou chuť jíst, i když mám plné břicho? :-) Opravdu vždy krásně nafoceno. Hezký den A.
OdpovedaťOdstrániťHihihi, som rada, že v tom nie som sama, aj Anička sa k tomu priznáva :-)))
OdpovedaťOdstrániťNádherne vyfotené a veľmi lákavé!
Pá
Jáááj ... dievčence ... ďakujem za vaše milé slovká ... :) L.
OdpovedaťOdstrániť