Budeme potrebovať :
vačšiu bravčovú panenku (800g)
200 g sušených marhúľ
zázvor veľkosti palca
chili papričku
zväzok čerstvej mäty
40 g hnedého cukru
1 citrón
50 g celého (nemletého) maku
olivový olej
30 g masla
soľ
na petržlenové pyré:
250 g petržlenu
400 g zemiakov
maslo
smotanu
soľ
Najskôr si všetko pripravíme ... teda, na drobno nakrájame sušené marhule, chili, zázvor, nasekáme mätu očistíme zemiaky a petržlen. Ten spolu so zemiakmi nakrájame a v slanej vode uvaríme do mäkka.
Na troche oleja porestujeme nakrájané marhule, zázvor, chili, mätu, zasypeme cukrom, zarestujeme, zastrekneme citrónom, dochutíme soľou, zamiešame a odstavíme.
Panenku odblaníme, veľkým ostrým nožom urobíme do nej dieru. Naplníme plnkou, obalíme v maku.
V pekáčiku necháme zo všetkých strán panenku zatiahnuť, pridáme maslo, vložíme do rúry a pečieme do rúžova. cca 40 min. na 200 stupňoch.
Počas pečenia sa nám dovaria zemiaky, scedíme ich, popučíme spolu s maslom a smotanou a dobre vyšľaháme na hladké pyré.
Upečené mäso nakrájame na plátky a servírujeme ...
Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
To je ale vypečená pečínka :-) Lauri, já to nechápu, nevyvařuješ Ty náhodou v InterContinentalu? Tebe doma musí na rukou nosit! :-) Hezký den A.
OdpovedaťOdstrániťAnička ... mňa to baví ... ako teba rôzne tvorenie ... a potom sa navzájom obdivujeme ... :))))
Odstrániťpa, maj pekný víkend ... L.
Wow, to vyzerá neuveriteľne! Ako hovorí Anička vyššie, nevaríš tam?
OdpovedaťOdstrániťPáá
:))) Danka ... na to nemám ... varím len doma ... a aj keď vždy navarím na dva dni, stravníci sú spokojní ... :)))
Odstrániťpa pa L.
Ozaj, nevaríš tam??? :):):)
OdpovedaťOdstrániťTo je už náročnejšie tuším . :) Vyzerá to fantasticky.
No, ja zbehnem do mrazničky a vyberiem tú krkovičku a zajtra robím podľa tvojho ešte predtekvičkovského príspevku. :):) Pekný víkend, Lauri. :) D. :)
Dani ... práve že toto je veľmi jednoduché ... urobíš plnku, naplníš, necháš zatiahnuť a šup do rúry ... :)
OdstrániťPotom napíš, ako vám chutila krkovička ... :) pa, maj peknú sobotu ... L.
No, v mrazničke však krkovička nebola, bolo tam však stehno.:):) Tak som urobila tvoje rezne pod perinkou. Senzačné. A máme aj na zajtra, keď prídeme z výletu, ako by sme našli. :):):) Ďakujem za skvelé recepty. Pá. D. :)
OdpovedaťOdstrániťRezne pod perinou sú fajn ... tiež ich dnes tobím ... :))) ... prajem vydarenú nedeľu a krásny výlet ... paa L.
Odstrániť