Ja občas urobím túto maškrtu ... práve s pudingovým krémom ... aj včera sme si pochutili ... :)
Budeme potrebovať :
500 g hladkej múky
2,5 dl vlažného mlieka
1 dl oleja
3 PL kryštálového cukru
2 vajcia
1 kocka kavasníc
na krém :
7,5 dl mlieka
1 vanilkový puding
cukor podľa chuti ( asi 3 PL)
Najskôr si urobíme kvások, po vzídení ho zapracujeme do cesta, dobre ho vymiesime a necháme vykysnuť. Potom rozvaľkáme na hrubšie a režeme štvorčeky. Ukladáme na plech a boky potierame olejom, aby sa nezlepili pri pečení.
Medzi tým si uvaríme redší puding a môžeme podávať ... :)
Prajem dobrú chuť ... :)
Ozaj ... vedeli ste, že nikdy nesmiete puding pri varení ochutnávať ... teda ... nesmú sa do neho dostať sliny, lebo pôsobením enzýmov ktoré sú v slinách poding poriadne zredne ... Stalo sa vám to niekedy a nevedeli ste prečo je to tak ? Tak odo dnes ochutnať a lyžičku už do pudingu nepchať ... :)))
I já se stavím s pomyslným talířkem do řady milovníků buchtiček s krémem :-)
OdpovedaťOdstrániťUž nakladáááám .... :)))))
OdstrániťAnička, pozdravujem ... L.
Oi, kuinka hyvää ♥
OdpovedaťOdstrániťKirsti thank you ... :)
Odstrániťhihihi, tak si ich urobila :-)))
OdpovedaťOdstrániťTvoje, jasné, vyzerajú krajšie, ale zrejme chutné ako naše uťapkané. Ja mám iný postup - urobím šúľky a odkrajujem z nich. A ešte jedno - kysnuté cesto už viac rokov robievam na vode a iba občas dám 1 vajce. Poučila ma takto jedna veľmi skúsená kuchárka a gazdinka, vraj je potom pečivo dlho mäkké a nafúknuté ako perinka a ozaj to tak je.
Páá
Danka ... veru urobila ... a pochutili .... :))) Určite ako tie tvoje "uťapkané" ... čo na tom ... :) a len tak mimochodom ... vraj fotka a vzhľad jedla majú vyburcovať u nás chuť si toto jedlo uvariť, pripraviť ... a to tie tvoje buchtičky splnili na 100% ... :)))) určite boli výborné ... :) Miesenie koláčov s vodou ... to som už počula ... ale akosi sa neviem preorientovať ... robím tak pizzu a slané koláče ... k sladkým mi pasuje viac mlieko a vajcia ... raz vyskúšam ...
OdstrániťDani ... pa, maj sa dobre ... L.
Veru aj ja som dlho odolávala cestu na vode a bez vajca, hovorila som si, že nebudem predsa šetriť na vlastných deťoch. Až raz mi chýbalo mlieko a urobila som v pomere 1:1 vodu a mlieko a nič nebolo poznať a tak potom som vyskúšala samú vodu a odvtedy robím tak. Ale rozumiem, že sa ťažko človek po rokoch preorientuje na niečo nové.
OdstrániťPááá
Lauri, jaké sú krásne. Jedna jak druhá, krásne rovnaké. Začínam mať na ne obrovskú chuť. :):) Pá. :) D. :)
OdpovedaťOdstrániťDani ... ja som takú chuť na ne dostala, keď som videla Dankine :)))))
Odstrániťpaaa ... prežite príjemný víkend niekde v chládku ... L: