Chuťovo veľmi dobrý, šťavnatá plnka, chrumkavé cesto ... chutil teplý, ešte lepšií bol za studena ... Len vizuálne sa mi veľmi nevydaril ... Lístkové cesto sa povykacovalo, poskrúcalo ako chcelo ... :)))) Nabudúce nakrájam na menšie časti, nebudú sa tak prevaľovať.
1 lístkové cesto
350 g mrazeného špenátu
350 g ricotty
1 vajce
200 g balkánskeho syra (z Lidla)
5 strúčkov cesnaku
soľ, korenie
strúhanku
Do rajnice dáme mrazený špenát a pomaly ho dusíme, kým sa nevyparí všetka voda. Vymiešame ricottu s balkánskym syrom (ten som rozmrvila v ruke) a pridáme vychladnutý špenát, vajce, lisovaný cesnak, posolíme, pokoreníme.
Lístkové cesto prepolíme a z každej polovice vyvaľkáme kruh. (napr. s priemerom 30 cm) Prvý dáme na pečiaci papier, posypeme ho strúhankou, uložíme špenátovo - syrovú plnku do stredu a do kruhu.
Druhým kruhom prikryjeme, kraj navlhčíme a vidličkou spojíme. Do stredu dáme pohár, a ostrým nožom nakrájame na kúsky od pohára ku krajom. Každý kúsok otočíme o 90 stupňov.
Pečieme na 190 stupňov cca 30 minút ... do červena ...
Chutil veľmi dobre ... napriek povykrúcanému vzhľadu ... :))))
Ahoj Laura, špenát vôbec nemusím, ale po Tvojej prezentácii asi vyskúšam. Koláč vyzerá fantastický. Nevidím na ňom žiadnu estetickú chybu a určite má aj znamenitú chuť.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Emily ... mala z toho byť pekná, súmerná kvetina ... :))))
Odstrániťale aj tak nám chutilo a určite ho ešte urobím ... :)
pozdravujem ...
No to je náhoda. :):) Zrovna som tiež predvčerom robila slaný koláč s ricottou. Práve sa ho chystám dať na blog. Úplne jednoduché niečo. :):) Ale rýchle. :):) Ahoj, Lauri. Dana
OdpovedaťOdstrániťDanka ... jednoduché a rýchle ... také sú najlepšie ... a slané koláče v poslednej dobe sú u nás veľmi obľúbené ... takže sa nechám inšpirovať tebou :)
OdpovedaťOdstrániťúplnou náhodou som objavila práve tvoj blog :) veľmi krásne fotky a zaujímavé receptíky :) budem ťa navštevovať častejšie, držím palčeky... inak veľmi dobrá kombinácia- špenát a syr = top :)
OdpovedaťOdstrániť