Hlavne cukor vanilínový ... Samotná látka vanilín, vyrábaná z hnedouhoľného dechtu sa nazýva etylvanilín. Je to vlastne aromatickejšia verzia prírodného vanilínu. Je tri až štyrikrát aromatickejší ako prírodný vanilín.
Všetky testované vanilkové cukry dopadli v teste veľmi zle, pretože obsah vanilky v grame cukru bol naozaj nízky a to znamená, že platíme za obyčajný cukor, ktorý sa hrá na vanilkový.
zdroj internet
A pritom je to také jednoduché ... teda, urobiť si pravý vanilkový cukor doma ...
Budeme potrebovať :
dobre tesniacu nádobu
jemný krupicový cukor
pravú vanilku ... napríklad z Madagaskaru ... :)))
Najskôr špicom noža po dĺžke rozrežeme tobolku a vyškrabeme drobučké voňavé zrniečka (hovorí sa im kaviár). Tie zmiešame s cukrom a cukor vysypeme do pohára s tesnniacim uzáverom.
Prázdne tobolky nastrkáme do cukru ... zahrabeme ich a pohár uzavrieme.
Cukor môžete urobiť aj tak, že do neho vložíte celý struk alebo celý struk nakrájaný na menšie kúsky.
Lauri, ďakujem ti za nahliadnutie na môj blog. Teším sa. :):) A dík aj za odpoveď ohľadom foťáka. No a keď píšeš o tom vanilkovom cukre, tak veru si musím spraviť aj ja svoj. Kedysi som ho tiež robievala, ale potom som zlenivela. Ale napravím to. :-)Zdravím Ťa. Ahoj. Dana
OdpovedaťOdstrániťDanka neni zač ... prajem veľa námetov na zaujímavé príspevky a pekné fotočky .. Tiež pozdravujem ... :)
OdstrániťAhoj Laura, ďakujem za poučný článok. Som už na svete dosť dlho, ale toto som ani netušila. Už budem kupovať iba vanilkový struk a pripravovať si cukor doma.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Emili ... tiež som dlhé roky kupovala vanilínový cukor ... kým som o ňom nenašla článok na nete ... a nie jeden ... :)
Odstrániťďakujem za návštevu i komentár ... :)
o ano toto prakrizujem uz dlhe roky... a som velice prevelice spokojna :) treba to urcite vykusat ... :)
OdpovedaťOdstrániťZuzka ďakujem ... tiež pri pečení do cesta, alebo do plnky šupnem lyžicu tohoto cukru a on všetko krásne prevonia ... :)
Odstrániťzdravím a prajem pekný deň ...