Dlho som váhala, či tento recept sem dať ... ale keď môj blog má byť kuchárskeou knihou, či zbierkou mojich receptov pre blízkych i vzdialených ľudí ... patrí sem.
Budeme potrebovať :
zemiaky cca 1,5 kg
4 vajcia na tvrdo uvarené
klobásku
(do tohoto receptu je ale najlepšia slovenská točená saláma - najlacnejšia ... )
1 šľahačková smotana
soľ, korenie
majorán
Zemiaky uvaríme v šupe, nie celkom do mäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme. Nakrájame aj ostatné suroviny. Zapekaciu misu vymažeme maslom a vrstvíme na koliečka nakrájané zemiaky, nakrájané vajcia a klobásku. Zemiaky vždy osolíme, okoreníme a posypeme troškou majoránky. Vrstvíme, kým všetko neminieme ... Končíme vrstvou zemiakov. Všetko nakoniec zalejeme smotanou a strčíme do rúry. Zapekáme na 180 stupňov asi 35 - 40 minút ... kým vrch nechytí peknú farbu.
Podávame s kyslou uhorkou, alebo zeleninovým šalátom.
Francouzké já ráda:-)
OdpovedaťOdstrániťAjka ... ja tiež ... :))))
OdstrániťMŃAM...Ty já můžu...
OdpovedaťOdstrániťIlonka ... je to jedlo, ktoré nokdy nesklame ... však ? :)
Odstrániťpozdravujem ... :)
jj KLASIKA JE KLASIKA....
OdstrániťTo som už veľmi dávno nerobila a ani nejedla. Ďakujem za pripomenutie.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Emili ... tiež som ich robila po dlhom čase ... stále treba hútať, čo do hrnca ... :)
Odstrániťpekné dni prajem ... :)
Stará klasika. Ale krásne nafotené, až mi slinky krúti. :-) Dana. :-)
OdpovedaťOdstrániť:))))) Danka ďakujem za pochvalu, aj návštevu môjho blogu ... :)
Odstrániťpozdravujem ... :)
Lauri, u nás robievame zo surových. Prepečú sa pekne a najlepšie sú tie naspodku a navrchu chrumkavé. Francúzske podľa toho, že sa zapekajú. Gratinované naskladané plátky zemiakov zrejme obkukal ktosi z francúzskej kuchyne, pridal čosi, iné ubral a ustálila sa táto verzia. Francúzi zapekajú aj bez údeniny. Ale ako došli španielske vtáčky k názvu, to netuším :-)
OdpovedaťOdstrániťL
Lusikka ... Zas som o niečo múdrejšia ... človek sa učí celý život ... :)))) Vyskúšam ich urobiť aj podľa teba ... zemiaky za surova ... Ja ich tak zapekám s cuketou a dobré to je ...
OdstrániťĎakujem za návštevu a milé komentáre ... paa L.
Taky dělám trošku jinak.Vajíčka dávám surové,rokvedlané do smetany.Ale myslím,že uvařené budou lepší.Vyzkouším.Díky za recept.Život je změna :))
OdpovedaťOdstrániťHezký den přeji
Daška
Daška, budem rada, ak uvaríš podľa môjho receptu ... :) A ak vám budú aj chutiť, budem ešte radšej ... Prajem ti pekný víkend ... L.
OdpovedaťOdstrániť