Toto je veľmi zdravé a veľmi jednoduché jedlo našich prababičiek. Krúpy
obsahujú veľa vitamínov, minerálnych látok a dobre pôsobia pri kĺbových
ochoreniach. Najhodnotnejšie sú tie najväčšie, ale najchutnejšie tie
najmenšie. :) Ja mám krúpy veľmi rada ... a vraj sa dá aj na sladko pripraviť ...
Budeme potrebovať :
1 šálka jačmenné krúpy perlička
2 šálky vody
morská soľ
maslo
cibuľa
Jačmenné krúpy 3x prepláchneme studenou vodou, dáme do hrnca a zalejeme
dvojnásobným množstvom vody. Osolíme morskou soľou a za občasného
premiešania pomaly varíme do mäkka. Keď sa nám voda vyvarí a krúpy ešte
nie sú mäkké dolievame vodu po troške. Toto je hotová kaša.
Môžeme pridať aj zemiak nakrájaný na kocky a variť spolu s krúpami ... tak to mal rád môj tato.
Cibuľu nakrájame nadrobno a do hneda opražíme na oleji.
Horúcu kašu dáme na tanier, poukladáme na ňu kúsočky masla a hojne posypeme opraženou cibuľkou.
Dobrú chuť ... :)
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Krasny jednoduchy recept. Ked sa sklada z menej surovin a navyse je vareny, je lahko stravitelny - az na cibulku - ta je pre gurmana. Dietarovi postacia bylinky, hoci len petrzlenova vnat. Dakujem za inspiraciu.
OdpovedaťOdstrániťanele ... úple s tebou súhlasím ... sama by som to lepšie nenapísala ... :))))
OdpovedaťOdstrániťďakujem za písmenká ...
Moja babka dávala na vrch opražené škvarky.
OdpovedaťOdstrániť