Budeme potrebovať :
| 1 balenie cestoviny 0,5 hlávky kelu 1 ks cibuľa 3 strúčkiky cesnaku | |||||||||||||
| 3 PL olej olivový | |||||||||||||
| 100g paradajkový pretlak | |||||||||||||
| soľ | |||||||||||||
| mleté čierne korenie | |||||||||||||
| majorán | |||||||||||||
| syr na posypanie | |||||||||||||
| Vo väčšom množstve vody uvaríme cestoviny. Medzitým si urobíme prílohu . |
Nakrájame nadrobno cibuľu a orestujeme ju do sklovita. Nakrájame aj väčší kel a dáme ho restovať na cibuľu. Osolíme, okoreníme a za stáleho miešania kel oprážame ... tak, aby ostal chrumkavý ... asi 5 minút. Pridáme pretlak, zopár lyžíc vody v ktorej sa varia cestoviny, dochutíme oreganom a prelisovaným cesnakom ...necháme krátko prevrieť ...
Na tanier naložíme cestoviny, na to kel a hojne posypeme syrom a petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára