Budeme potrebovať :
1 balenie cestoviny 0,5 hlávky kelu 1 ks cibuľa 3 strúčkiky cesnaku | |||||||||||||
3 PL olej olivový | |||||||||||||
100g paradajkový pretlak | |||||||||||||
soľ | |||||||||||||
mleté čierne korenie | |||||||||||||
majorán | |||||||||||||
syr na posypanie | |||||||||||||
Vo väčšom množstve vody uvaríme cestoviny. Medzitým si urobíme prílohu . |
Nakrájame nadrobno cibuľu a orestujeme ju do sklovita. Nakrájame aj väčší kel a dáme ho restovať na cibuľu. Osolíme, okoreníme a za stáleho miešania kel oprážame ... tak, aby ostal chrumkavý ... asi 5 minút. Pridáme pretlak, zopár lyžíc vody v ktorej sa varia cestoviny, dochutíme oreganom a prelisovaným cesnakom ...necháme krátko prevrieť ...
Na tanier naložíme cestoviny, na to kel a hojne posypeme syrom a petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára